- Părinte, de unde vine invidia? Cum e cu omul invidios?

- De la diavol vine, de unde din altă parte?!? Ce vă spuneam eu până acum? Toţi cei care se duc la biserică, toţi cei care se mărturisesc, toţi cei care se scoală noaptea la rugăciune, fac lucruri bune.

Dar cel mai ... Detalii... »

... More »

CREZUL MEU

1. Cred în Pronia Lui Dumnezeu. Nu cred în întâmplare și nici în fatalitatea absolută.

2. Cred în Planul desăvârșit al Lui Dumnezeu cu toată Creația Sa. Nu cred în depășirea Lui Dumnezeu de vreo anume situație, pr ... Detalii... »

... More »

Câteva sfaturi duhovnicești de la Avva Iulian Prodromitul:

- Părinte, sunt vremuri destul de tulburi, amestecate. Trebuie multă dreaptă socotinţă în ceasul acesta. Eu am tras nădejde să nu prind vremurile din urmă, să nu trebuiască să-mi probez credinţa. Ce sfat de vii ... Detalii... »

... More »

Aș vrea, dragii mei, să vă rog, după ce va trece pandemia asta, să vă duceți la biserică, să aud că nu mai sunt locuri în biserică și toate bisericile să fie pline, cum se spune - să rupeți ușile bisericilor - să intrați... chiar și în jurul bisericilor să fie plin de lume.
Duceți-vă, dragii mei, spovediți-vă, să nu mai prididească preoții să spovedească, că ... Detalii... »

... More »

*Trebuie în fiecare dimineață când ne sculam - nu numai găleata cu apă din care bem s-o însemnăm cu semnul crucii, ci și găleata în care mulgem animalul, și găleata din care dăm grăunțele la păsări, cu aghiazma cu care stopești ograda cu păsări și ocolul cu vite, și ogorul pe care prășești, pentru că-și pune Dumnezeu pecetea harului și binecuvântarea peste cas ... Detalii... »

... More »

Dacă omul își ia dulcea povară, adică zii tu singur: mergi la biserică, să te spovedești, să te împărtășești, să ții postul, să faci milostenie, să faci rugăciune seara, dimineața, acatiste, paraclise - e o dulce povară. Așa se cheamă. Nu-i ușor!

Vedeți? Nu-ți mai dă Dumnezeu... nu mai îngăduie să vină altă povară pe ti ... Detalii... »

... More »

Când este boală pe faţa pământului sau fel de fel de epidemii, ciumă sau tifos, sau câte boli trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, când mor copiii, mor părinţii, mor fraţii şi surorile şi se despart unii de alţii, Ea le aduce scăpare.

Nimeni nu are putere să aducă sănătate lumii, decât Bunul Dumnezeu. Căci Maica Dom ... Detalii... »

... More »

Vrând să populez bisericile şi să întorc lumea (în special tineretul) la credință, am fost prigonit şi alergat.
M-au băgat din nou în închisoare între țigani, vagabonzi și, mai ales, la Însurăței, între cei ai Brăilei, care erau vestiți, fiind numiți "balauri" (şeful lor chiar avea şi figura).

... Detalii... »

... More »

Un bătrân ascet învăţa: „Cu fiecare «Doamne, Iisuse Hristoase, miluieşte-mă pe mine păcătosul!» pe care-l spunem, batem la poarta milei dumnezeieşti, în ceruri.

Dinăuntru se aude un sunet ca un tunet, ba chiar mai puternic decât tunetul, mai puternic decât toate trâmbiţele: «Doamne, Iisuse H ... Detalii... »

... More »

*Mare virtute este răbdarea și nădăjduirea în milostivirea Lui Dumnezeu, pe când deznădejdea este un păcat greu. Diavolul se străduie din răsputeri să-l arunce în deznădejde pe păcătos, însă acesta să se întărească în nădejde. Ai căzut? Ridică-te!

 

*Rugăciunea este o stare de permanentă recunoştinţă. Este ... Detalii... »

... More »
1 2 3 ... 8 9 »