Cel ce te urăște, va căuta toată viața să te denigreze!

Există o iertare de pe buze, care mai puțin contează, pentru că există tot ură și ținerea de minte a răului, există o iertare din suflet când nici măcar nu îți mai aduci aminte și există o iertare din inimă, atunci când iubești.

... Detalii... »

... More »

Sfântă mare muceniță a Lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul Lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne ... Detalii... »

... More »

Gândurile păcătoase sunt cugetări care se împotrivesc voii Lui Dumnezeu și acționează în spațiul gândirii omului, fie din voia sa, fie fără voia sa. Mintea omului se află într-o continuă mișcare. Fie produce singură diverse gânduri, fie alți factori externi o bombardează cu o sumedenie de gânduri, care se perindă pe ecranul nostru intelectual.

... Detalii... »

... More »

Şi pentru Sfânta Liturghie, să ştii lămurit că nu-i destul să stai la biserică numai cu trupul, ci şi cu mintea și cu tot sufletul și cu evlavie multă. Să nu grăieşti cu nimeni, ci să iei aminte cu frică şi cu cutremur mult, având mintea pironită pururea la preacuratele și Dumnezeieștile Taine care se săvârșesc la Sfinţitul Altar.

... Detalii... »

... More »

Când eram bolnavă, mă supăram pe copii că nu mișcau un deget ca să mă ajute. Am venit la părinte ca să-l întreb ce să fac:

– Când te vei simți obosită, mi-a răspuns el, să-ți faci semnul crucii și să spui: „Fac acest lucru pentru Hristos!” și Hristos te va ajuta.

... Detalii... »

... More »

Ați observat în colțurile de sus ale unor icoane ale Sfântului Nicolae medalioane cu Mântuitorul și Maica Domnului? Haideți să vedem care este semnificația lor și ce reprezintă.
 

În aproape toate icoanele Sfântului Nicolae, în partea superioară, de o parte și de alta a chipului Sfântului Ierarh Nicolae, apar ... Detalii... »

... More »

Sunt Ortodox de când sunt eu
Şi-aşa a fost tot neamul meu,
Iar cât sunt eu de păcătos,
Tot nu mă lepăd de Hristos!


Păşesc pe drumul cel mai strâmt
Şi nu mă las deloc înfrânt.
Şi trec prin viață bucuros
Căci lângă mine stă Hristos.


... Detalii... »

... More »

"Nu ştiu dacă ştiţi pe cine am înmormântat... Am avut un om care umbla prin văzduh şi vorbea cu îngerii. Un om sfânt pe care l-am avut noi pe pământ...
A trăit ca un cuvios şi ai murit ca un martir... iar un om văzuse sus, pe cer, o cruce de stele...
 

La înmormâ ... Detalii... »

... More »

Un semn al biruinței, un semn al dragostei, un semn al iubirii, un semn al iertării, un semn al semereniei care este semnul Sfintei Cruci, l-am primit de la niște prieteni dragi pentru a-l pune în chilia cea nouă. Mulțumesc oameni minunați pentru dragostea voastră! Știați cât de mult iubesc Crucea și cea pe care o duc în spate, dar și cea la care mă închin! Dumneze ... Detalii... »

... More »

Nişte vizitatori cu duh lumesc l-au întrebat pe părintele Paisie: "De ce nu coborâţi în lume ca să ajutaţi mai activ şi mai practic? Lumea are nevoie."

Şi bătrânul a răspuns: "Şi atunci cine se va ruga pentru fraţii mei pakistanezi, pentru indieni? Cine se va ocupa şi se va interesa de ei?" ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 156 157 »