Noi, preoții, suntem niște nemernici care Îl chemăm pe Hristos să Se nască în lume, Îl încălzim și-L învelim cu acoperămintele inimii, Îi priveghem somnul născător de lumi, Îi învățăm Cuvântului cuvintele și le vestim lumii, Îl punem pe Cruce plângând și Îi ungem Trupul cu mir, Îl îngropăm în mormântul inimii și Îi așteptăm Învierea.
Și apoi Îl dăruim lumii î ... Detalii... »

... More »

Părintele arhimandrit Arsenie Boca, Starețul Mănăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus fusese arestat cu o lună sau două înaintea noastră. Urma lui o întâlnisem în pivnița Siguranței din Făgăraș, unde, pe un perete al beciului, scrijelise câteva cuvinte de îmbărbătare. Aici, la Brașov, drumul lui s-a încrucișat din nou pentru scurt timp cu drumul nostru.

... Detalii... »
... More »

Despre Cuviosul Gherontie mai auzisem, dar, din nefericire pentru mine, nu i-am acordat atenția cuvenită.
Într-o zi, având o dispoziţie sufletească mai apăsătoare, am tastat pe internet sfinți… rugăciuni… și mi-a apărut ceva despre Cuviosul Gherontie. Am deschis pagina şi am început să citesc. Erau mărturii ale celor care avuseseră privilegiul d ... Detalii... »

... More »

Majoritatea ați părăsit satele, v-ați dus la oraș, v-ați dus în străinătate, multe sate au rămas aproape nelocuite, câțiva bătrâni, casele dărăpănate, pământurile nelucrate. Dar vreau să vă spun un lucru: să știți că se apropie timpul când o să fie foarte greu la oraș. Chiar dacă ai un serviciu bun, condiții bune, doar că n-o să mai ai libertate. Nu o să mai aveți ... Detalii... »

... More »

"Dacă ar veni cineva la mine şi mi-ar spune că pot săpa un tunel până la capătul pământului ca să-l întâlnesc din nou pe părintele Arsenie Boca, să ştiţi că aş fi gata să sap. Toată viaţa! Aşa foc mi-a lăsat în inimă omul ăsta!”  
 

Gheorghe Vâlcea i-a sculptat crucea de mormânt părintelui Arse ... Detalii... »

... More »

Să aveţi neîncetat pomenirea Lui Dumnezeu. Astfel mintea voastră va dobândi tărie. Tăria minţii vine din trezvie. Trezvia este dragostea pentru Dumnezeu. Este să ai întotdeauna în mintea şi în inima ta pe Hristos, chiar şi când te îndeletniceşti cu alte treburi. Este nevoie de dragoste către Hristos, de ardoare…
Dacă trăiţi în har, răul nu vă va lovi. ... Detalii... »

... More »

Mă, știți ce să faceți? Când mergeți acasă să aprindeți candela sau o lumânare, să îngenuncheați în fața icoanei și să spuneți: "Părinte Arsenie, roagă-te împreună cu noi!"
Și atunci mă rog și eu, împreună cu voi. Să aveți răbdare!

În imagine Crucea de rugăciune a părintelui Arsenie Boca, care a fost găsi ... Detalii... »

... More »

Crucea în formă de "X" este cauza durerilor cumplite, cu mult mai mari decât pe crucea tradițională.
Sfântul Andrei moare răstignit pe o cruce în formă de "X" , în localitatea Patras, lângă Corint. Crucea în "X" pricinuia chinuri încă și mai mari decât crucea tradițională. Pe crucea obișnuită, răstignitul suferea pentru că, din c ... Detalii... »

... More »

Învățați-vă să postiți, căci va veni vremea când a posti nu va mai fi o opțiune, ci o vom face de nevoie.
Trebuie să învățăm să răbdăm mult, căci vine galopant vremea când răbdarea ne va fi ultima soluție. Trebuie să învățăm să iertăm și să iubim, căci vremea ce vine nu ne va da de ales în această privință, pentru că dacă nu vom ierta și nu vom iubi, de Dumne ... Detalii... »

... More »

Spune Scriptura: „Cine a gândit la femeie a şi păcătuit!” (Mt. 5, 28) Da, dar cu mintea. S-a considerat căzut şi cine a fost numai cu mintea la gândurile acestea. Iarăşi, un Sfânt Părinte i-a chemat pe ceilalţi Părinţi şi le-a pus ciorbă, câte o porţie în faţa fiecăruia. Şi a început aburul să iasă, să miroasă a ciorbă, şi le-a ţinut un cuvânt Părintele ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 156 157 »