8:56 PM
Noi trebuie să-I mulțumim Lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru fiecare bătaie a inimii

Ne spune nouă cineva că peste 5 minute mai suntem? Dacă în clipa asta e un cutremur de 9 grade și scufundă pământul, tu poți să faci ceva? Dacă în clipa asta inima ta nu vrea să bată, tu poți face ceva? Nu poți!
Deci, noi trebuie să-I mulțumim Lui Dumnezeu în fiecare clipă pentru fiecare bătaie a inimii. O simplă bătaie a inimii, înseamnă un om mort; dar cât de mult contează la Dumnezeu să fii tu ăla care să-I spui: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul! Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul! Sfinților ai Lui Dumnezeu, miluiți-vă pe mine, păcătosul!"

Ce-i așa greu? Dai bani? Ți-a tăiat chitanță?

M-am trezit - și nu mi-e jenă să spun - cu câțiva ucenici de-ai mei, că-mi spun: "Părinte, sunteți un ecumenist înrăit!" 
Da! Sunt un om normal la cap, botezat în Numele Sfintei Treimi, care nu mă iau de oameni ca boala de om sănătos pe drum, în ziua mare. 
Ce vină am eu că unu-i de altă religie? Sau ce vină am eu că ăla se duce la sectă sau se roagă unde nu trebuie? E treaba lui! 
Eu, în calitatea mea de om, trebuie să păzesc un singur lucru: să nu știu Alt Dumnezeu, decât Cel al celor 7 Sfinte Taine și al celor 7 soboare ecumenice, cum spune învățătura ortodoxă: "Cred într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul..." 
Că vrei tu să-ți cauți interesele? I-am și spus unei femei, care mi-a aruncat asta așa, ca o pastilă, ea venind din mediul ăsta academic exterior și intrând în mediul ăsta românesc de oameni slabi la minte. 

"Părinte, nu știți ce trebuie să predicați!" 

Zic: Dacă vreți, într-o duminică, vă dau voie la amvon... vorbiți dvs. - poate știți mai bine - și pe mine nu mă deranjează - eu, cât știu, atâta spun, dar nu mă obliga pe mine să mă cert eu cu cineva și să jicnesc pe cineva, atâta timp cât eu îmi cunosc credința ortodoxă. 
Noi știm că-n Rai au existat 2 pomi: unul interzis și unul cu acces. Care era pomul cu acces? Pomul vieții - euharistia - Hristos! 

Cine v-a oprit și v-a tăiat vreodată accesul la pomul vieții? NIMENI! Noi ne-am tăiat de la Pomul Vieții! Și, tăindu-ne de la Pomul Vieții, am intrat în dialog cu diavolul: cu gândurile, cu rațiunea, cu părerile de sine, cu impresiile... 
Cine vă trimite pe voi, ortodocșii, creștini, botezați în Numele Sfintei Treimi să intrați acolo unde nu este voie, unde nu este folos, unde nu este zidire sufletească și unde nu este învățătura în care te-ai născut? 

Cea mai bună mărturie sunt Sfinții Părinți... să nu vorbesc eu de pe pereți sau ce vorbește nu știu care... așa teologie de tarla și patriotism de stradă, și luptători de șosea, și apărători ai credinței din pat cu telefonul în mână sau în alte metode, astea le găsim ușor, nu asta-i problema! Pe mine mă interesează modul autentic de promovare a învățăturii Lui Hristos prin cateheză, în fața Sfântului Altar, acolo unde oamenii vin să asculte, dacă-i interesează; și, mă întorc la subiect: în momentul când noi nu cunoaștem sfintele învățături, cât de ușor ne este ca să o rătăcim în stânga? Cât de ușor este să ne abatem de la ceea ce nu trebuie să ne abatem? Și ne trezim la sfat cu diavolul: de ce nu ești la Sfânta Liturghie? De ce nu ești la Vecernie? De ce nu ești la priveghere? De ce nu ai candelă în casă? De ce nu ai icoană? De ce trebuie să jicnești când vine unul și-ți spune: 
"Băi, uite cutare..." 
"Băi, cred într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul..." Liber, pa! Am terminat discuția! Mai departe nu mă privește pe mine! Mergi sănătos!

Deci, datoria dvs. ca și ortodocși este mai mare și mai simplă decât vă așteptați: orice creștin ortodox este obligat să-și învețe frate, soră, copil, nepot, nepoată, soț, soție că nu are ce căuta în altă parte la rugăciune, decât în casa Lui Dumnezeu - Biserica.

(Părintele Calistrat Chifan) 

Vizualizări: 8390 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: în, lui, clipă, inimii, mulțumim, trebuie, Pentru, să-i, noi, bătaie, Dumnezeu, Fiecare | Evaluare: 3.2/4

Alte articole

Biruiți răul cu binele, că de partea binelui este Dumnezeu!

Tot ce facem ca să-l odihnim pe fratele nostru este ca şi cum o facem pentru Însuşi Hristos

Om bun, mergi la Biserica Lui Hristos, nu-i lăsa pe alții să te ducă...

Să rostești cât de mult Rugăciunea Lui Iisus!

Când ești la necaz, tu fă-le pe cele mai mici; pe cele mari lasă-le Lui Hristos!

Total comentarii : 0
avatar