Bucuria nu este absenţa suferinţei, ci simțirea prezenţei  Lui Dumnezeu...
Dacă eşti plin de Dumnezeu, eşti plin de bucurie. Şi numai dacă zici „Doamne!” cu toată prezenţa fiinţei tale, eşti plin de bucurie, pentru că numele „Doamne” este aducător de bucurie. Numai că mulţi dintre noi, multă vreme, nu ştim ce este bucuria. Bucuria ... Detalii... »

... More »

În situațiile în care oamenii ne desconsideră și ne izgonesc, ne prigonesc, nu trebuie să vorbim deloc, ci trebuie să tăcem. Nu trebuie nici măcar să ne justificăm, căci justificarea dă prilej pentru o altă judecată, iar tăcerea vindecă. Este mai bine să fim mai jos, dar în pace, decât mai înalți, dar în tulburare. 

... Detalii... »

... More »

Mamelor care sunt îngrijorate pentru copiii lor, le spun mereu: 
Sunteți părtașe ale nevoinței mucenicești - asta înseamnă că aveți dreptul să așteptați și cununile mucenicilor.
Trebuie să rabzi: aceasta este voia Lui Dumnezeu peste care nu se poate trece. De fiecare dată când vă va răni drept în inimă n ... Detalii... »

... More »

Să nu rămâneți fără Dumnezeu și fără har niciodată! Puneți-vă nădejdea și încrederea în Dumnezeu și fuga la Biserică, la icoana Mântuitorului și a Maicii Domnului! Aprindeți câte-o lumânare și dați daruri și pentru voi și pentru cei plecați din lumea asta, că, să știți - ei primesc darurile...

Orice greutate, orice boală ... Detalii... »

... More »

Omul se poate mântui și în lume, și în mănăstire, și în oraș, și la sat, și în pădure, dacă are credință dreapta în Dumnezeu, fapte bune și smerenie, adică omul să nu cugete că are ceva al său, ci că tot ce are în viață este de la Dumnezeu. Cine are aceste trei lucruri se mântuiește oriunde ar fi pe fața Pământului.
 

... Detalii... »

... More »

De ce vin atâtea necazuri asupra noastră?
Să zicem că cineva îţi face vreo nedreptate. Tu în toate privinţele eşti cinstit şi o vecină, soţul, soţia sau unul din copii se va răzvrăti împotriva ta şi-ţi va zice cuvinte de ocară, desfrânat, desfrânată, cuvinte grele care-ţi pătrund inima ca o sabie şi nu pricepi ce poate fi, ba te şi mânii şi dai şi tu cu o sab ... Detalii... »

... More »

*Nu poți, cum se știe, să-ți întemeiezi pacea pe gura lumii și lătratul dracilor, ci pe lupta personală de a rămâne lângă Iisus Hristos, ca un erou al Lui.Să stai în blagoslovenia locului unde ești și să înțelegi cu adevărat că Bunul Dumnezeu îngăduie multe atacuri împotriva noastră și nimic, cu adevărat nimic, nu se face fără de voia Lui.Noi însă, să câștigăm lupt ... Detalii... »

... More »

V-am arătat că sfânta noastră credință nu-i de ieri, nici de alaltăieri, ci e de 2000 de ani. 
De îndată ce a venit Mântuitorul, de-atunci suntem noi creștini. 
Nu vă lăsați amăgiți și otrăviți de secte! Ε vai și amar de cel ce se rupe de la Biserica Lui Hristos! Mai cu seamă luați aminte ce spune Mântuitorul: "Toată vița car ... Detalii... »

... More »

*Când te-ai născut, toată lumea s-a bucurat, iar tu ai plâns. 
Străduiește-te să-ți duci viața în așa fel încât, când va veni sfârșitul, tu să te bucuri și ceilalți să verse lacrimi. 

*Smerenia este fundamentul; omul mândru nu este capabil să facă bine nimănui. El socotește că Dumnezeu îi este dator lui, ... Detalii... »

... More »

Povestea unei mame:

O bătrânică dintr-un sat a rămas văduvă și n-avea cu cine să-și împărtășească durerea. Copiii s-au împrăștiat prin lume și chiar i-au spus să-și vândă casa și gospodăria și să se mute la ei în oraș, că au locuințe mari și confortabile.
Bătrânica a decis să nu se grăbească: “Ca mamă aș put ... Detalii... »

... More »
1 2 3 ... 12 13 »