Să te pârască poate oricine, dar să te vândă nu poate decât acela care mănâncă pâine cu tine. Rău poate să-ţi facă orice semen, cât de străin şi de depărtat ar fi de tine, dar cel mai mare rău nu ţi-l poate face decât acela care neapărat îţi stă cel mai aproape. De aceea, nici durere mai mare nu poate produce nimeni pe lume, ca acela de la care ai dreptul să aştepţ ... Detalii... »

... More »

A posti înseamnă metanoia
A posti înseamnă să-ți tai voia;
A posti înseamnă înfrânare;
A posti înseamnă nemâncare;
A posti înseamnă abstinență;
A posti însemnă inocență;
A posti înseamnă metanoia,
A posti înseamnă să-ți tai voia;
A posti înseamnă înfrânare;
A posti înseamnă nemâncare;
A posti înseamnă abst ... Detalii... »

... More »

Există un obicei foarte rău la unii părinţi de a-şi blestema copiii atunci când îi supără. Tot timpul le-am recomandat părinţilor ca niciodată să nu-i blesteme. Deoarece blestemul, înjurătura, când sunt făcute de părinte asupra copilului pe care l-a născut, au urmări negative asupra lui.

Copilul care a fost blestemat de ... Detalii... »

... More »

Am cununat odată pe cineva, şi când am ajuns la citirea din apostol, unde citeţul spune: “iar femeia să asculte de bărbat”, toată lumea s-a uitat la mireasă şi mireasa a plecat capul. Mie nu mi-a convenit acest moment care a stăpânit ceremonia, pentru că fetiţa aceea a fost înjosită în cel mai mare moment din viaţa ei. Dar am tăcut până mi-a venit vreme ... Detalii... »

... More »