Vin la Biserică tot felul de oameni. Cel mai mult mă termină copilașii bolnavi, cu autism, cu deficiențe severe sau cu cancer. Inima mea plânge în hohote. Mai tușesc sau îmi dreg glasul, ca să nu izbucnesc în plâns. Mai strâng din dinți... 
E atâta durere în acești îngeri ai Lui Dumnezeu, nevinovați, curați ca lacrima, care trag păcatele grele ale părinț ... Detalii... »

... More »

La părintele Paisie Olaru de la schitul Sihla a venit o femeie să se spovedească și, cu mustrare de conștiință pentru că nu se ruga destul, l-a întrebat:
    − Părinte, oare mai pot avea eu vreo nădejde de mântuire, că n-am reușit să învăț prea multe rugăciuni pe de rost, nu ştiu să citesc și, de altfel, am și foarte multe treburi de făcut și, ... Detalii... »

... More »

Când ești bolnav, ai da orice să te vindeci și îți promiți că vei face atâtea lucruri dacă Dumnezeu îți mai dă o șansă...
Când te-ai vindecat, o iei de la capăt și de cele mai multe ori, nu te ții de cuvânt. 
Când ai bani mulți, te plângi mereu că ești obosit și nu faci față responsabilităților... 
Când ești sărac, te plângi că ești pros ... Detalii... »

... More »

Copilăria
Sfântul Paisie s-a născut în Farasa din Capadocia cea născătoare de sfinți, pe 25 iulie 1924, în ziua pomenirii Sfintei Ana. Cuviosul Arsenie l-a botezat cu numele său, însoțit de binecuvântarea sa, deoarece a văzut mai dinainte că va deveni călugăr, așa cum s-a și întâmplat.
Persoana care, după Cuviosul Arsenie, i-a influențat în chip binefăc ... Detalii... »

... More »

Cu Părintele Ilie Lăcătuşu am stat 4 ani la Periprava, în Deltă. El s-a remarcat, în general, prin interiorizarea lui puternică şi prin tăcere; rar îl auzeai vorbind ceva, şi atunci când o făcea, era foarte important ceea ce spunea, de cele mai multe ori ne îndemna să ne rugăm atunci când eram în vreo primejdie. Despre acest om pot să spun că avea cu adevărat darul ... Detalii... »

... More »

Un alt subiect care l-a preocupat pe Părintele Paisie Aghioritul a fost cel al calendarului. Suferea din picina schismei făcute în Biserică și se ruga pentru îndreptarea situației. Se mâhnea pentru fomarea grupărilor vechilor calendariști care sunt rupte ca mlădițele din Vie si nu au comuniune cu Patriarhiile Ortodoxe si Bisericile Ιocale. Câteva din astfel de ... Detalii... »

... More »

Mai bine să fiii prigonit, decât să prigoneşti; să fii răstignit, decât să răstigneşti; să fii nedreptăţit, decât să nedreptăţeşti; să fii clevetit, decât să cleveteşti.

Dacă iubeşti blândeţea, vei avea pace în sufletul tău. Iar dacă te vei învrednici să dobândeşti pacea, te vei bucura în orice încercare.
Dumnezeu ... Detalii... »

... More »

Zâmbește, e gratis și face bine! Iubește, este cel mai profund sentiment! Iartă, este cel mai plăcut și minunat lucru! Ajută, este lucru care te împlinește! Bucură-te de fiecare clipă, poate fi ultima pe care o ai! Mulțumește Lui Dumnezeu pentru toate, este datorie obligatorie să o faci!

Mai oprește-te, omule, din grijil ... Detalii... »

... More »

-Părinte, se spune că vin vremuri grele. Ce putem face?

-Tata-i la cârmă! Voi nu auziți ce spune Proorocul David în Psalmul 32? "Domnul risipește sfaturile neamurilor, leapădă gândurile popoarelor și defaimă sfatul boierilor. Iar sfatul Domnului rămâne în veac și gândurile inimii Lui, din neam în neam." ... Detalii... »

... More »

Mi-i drag tare omul simplu... la vorbă, la port, la inimă. Simplitatea ceea pe care o poți îmbrățișa și o poți iubi fără frică, și fără fâsticeală că nu ești demn de ea… că poate ești prea urât, prea gras, prea sărac sau nu ești de ajuns de cult… Mare preț are inima simplă... care n-are nevoie de artificii că să trăiască, să iubească, și pur și simplu ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 107 108 109 110 111 ... 156 157 »