Am stat multă vreme la Jilava, care este o închisoare subterană, şi am trăit acest fenomen. Celulele comunică cu şanţul care face legătura cu partea de deasupra şi, vara, ferestrele sunt deschise. De ani de zile vin rândunelele şi-şi fac cuib în celule. Există un bec care arde ziua şi noaptea, pentru că a ... Detalii... »

... More »

Dacă moare omul fără lumânare, nu-i nimica! Lumânarea este numai un simbol. Auzi ce spune Mântuitorul în Evanghelie, ca să arate care-i lumânarea noastră: "Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor — și apoi arată care-i lumina — ca, văzând oamenii faptele cele bune ale voastre, să-L slăve ... Detalii... »

... More »

✦ Postul este izgonitorul diavolilor. Cu post şi rugăciune, a zis Domnul, diavolii sunt alungaţi.
✦ De pântecele plin, Sfântul Duh nu se apropie.
✦ Fiecare creştin care vrea să trăiască creştineşte trebuie să pună la temelie postul, rugăciunea şi trezvia, căci atunci omul ajunge la o măsură mare a virt ... Detalii... »

... More »

Cuvânt de întărire al Părintelui Justin Pârvu (1919-2013) pentru vremurile din urmă:
 

"Măi, eu am visat acum, într-o noapte, după ce am venit de la Sfânta Liturghie, la o jumătate de oră după ... Detalii... »

... More »

PRIVIȚI, VĂ ROG, CU MARE ATENȚIE OCHII MÂNTUITORULUI DIN ACESTĂ ICOANĂ! Nicaieri pe lume nu-I Iisus mai transfigurat decât în această  icoană de la Oranki- Siberia.
Această icoană nefăcută de mână de om, apărută în chip minunat pe zidul chiliei unui stareț (Samnson, din Mănăstirea Oranki-Siberia) apărut ... Detalii... »

... More »

"Eu am 50 de ani, 26 de ani de căsnicie, dar și astăzi mă gândesc cum s-o cuceresc pe nevastă-mea. Că ea e și teolog, și psiholog, are două masterate în psihologie, nu poți s-o cucerești chiar ușor, se prinde repede dacă e vreo vrăjeală.

... Detalii... »

... More »

1. Despre păcat: „Sfinţii Părinţi ne învaţă că fiecare păcat se învinge prin lucrarea virtuţii care i se opune. Astfel, mândria se învinge prin exersarea smereniei, ura aproapelui prin dragoste, iubirea de arginţi prin milostenie, lăcomia prin post şi cumpătare şi aşa mai departe”.

< ... Detalii... »
... More »

Când se vede demonul mândriei că prinde rădăcină?
Când îți vezi fratele pe o treaptă mai sus decât tine și nu poți să te bucuri, ci fie îl pedepsești cu pricinuirea durerii de suflet; fie îl tragi de picior, fie îi născocești fel de fel de minciuni față de semeni, numai - numai să-l murdărești cu sminteala ta, iar pe 
ceilalți îi îndepărtezi d ... Detalii... »

... More »

Odată mi-am luat un sac de dormit şi câteva lucruri şi am plecat să mă liniştesc o săptămână pe vârful Athosului. Ajungând la Panaghia, care este puţin mai jos de vârf şi unde se află o bisericuţă închinată Maicii Domnului, am rămas prima noapte acolo. A doua zi, înainte de amiază, a apărut un grup format dintr-un călugăr, un preot de mir şi patru fii duhovniceşti. ... Detalii... »

... More »

Se spune că odată o femeie a fost urmărită prin pădure de niște infractori care voiau să o jefuiască. Femeia a intrat într-o peșteră pe care a găsit-o în calea ei, cu speranța de a se ascunde și a nu fi găsită. 
Infractorii o căutau prin preajma peșterii, iar ea le auzea vocile și pașii. Era extrem de îngrijorată pentru viața ei! Cu puținele fo ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 156 157 »