Vine la mine o doamnă foarte slabă și foarte tristă, ca la 50 de ani. Stă sfioasă la coadă, până ajunge la mine. Pleacă ușor capul, se așează în genunchi. Nu spune nimic. Mă uit atent la ea. Știu ce are, dar vreau s-o aud din gura ei.
 

- Părinte, am o depresie foarte urâtă! Nu pot ieși din casă, mi-e gro ... Detalii... »

... More »

Arhimandritul CLEOPA ILIE (din botez Constantin) N. 10 aprilie 1912 în Suliţa, jud. Botoşani, † 2 decembrie 1998 la Mănăstirea Sihăstria. 
 

Şcoala primară în satul natal, frate la Sihăstria din 1929, călugărit în 1937, egumen interimar în 1942, hirotonit ierodiacon, apoi ieromonah.     & ... Detalii... »

... More »

Ultimele cuvinte al părintelui Ilie Cleopa către obștea Mănăstirii Sihăstria:

"Fraților, vă rog din toată inima: iubiţi Biserica mamă! Să vă fie dragă Biserica şi, cât puteţi, ziua şi noaptea să mergeţi la Biserică. Darul Preasfântului Duh vine asupra aceluia care ascultă cu evlavie sfintele slujbe ale Bisericii. To ... Detalii... »

... More »

"Eu voi pleca şi nu mă voi mai întoarce, dar duhul meu rămâne aici cu voi, în Biserica Mică a mănăstirii Brâncoveanu, la icoana Maicii Domnului din stânga altarului. Orice necazuri veţi avea, spuneţi-le în faţa icoanei şi eu vă voi ajuta...” - au fost cuvintele pe care monahia Pahomia le-a relatat exact cum le-a auzit de la părintele Arsenie Boca. ... Detalii... »

... More »

- Maică, atunci când vedem că o persoană greşeşte cu ceva, cum putem să schimbăm acel lucru?

- Este o mare greşeală să credem că putem schimba o persoană prin simpla noastră încercare. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Se poate face prin exemplul propriei tale vieţi. Nu se poate realiza niciodată sau foarte rar pr ... Detalii... »

... More »

Majoritatea ați părăsit satele, v-ați dus la oraș, v-ați dus în străinătate, multe sate au rămas aproape nelocuite, câțiva bătrâni, casele dărăpănate, pământurile nelucrate. Dar vreau să vă spun un lucru: să știți că se apropie timpurile când o să fie foarte greu la oraș. Chiar dacă ai un servici bun, condiții bune, doar că n-o să mai ai libertate. Nu o să mai aveț ... Detalii... »

... More »

Să nu uite nici un om, că oricât de bogat sau de sărac ar fi, clipa următoare nu îi aparține și că într-o bună zi va părăsi acest pământ, fiind neputincios să mai trăiască o clipă. Va trece în veșnicie și acolo va găsi doar ceea ce a trimis cât a trăit pe pământ. De aceea este necesar să fim pregătiți în orice clipă pentru a da piept cu moartea, iar ... Detalii... »

... More »

Un bunic evlavios, ajuns la o vârstă foarte înaintată, era înconjurat de mulți nepoți și strănepoți, căci avea o familie mare. Bătrânul povestea nepoților multe întâmplări cu tâlc din viața sa.
Nepoții erau foarte entuziasmați de toate întâmplările prin care trecuse bunicul lor. La un moment dat, unul dintre nepoți, care era mai mare, l-a întrebat:
&nda ... Detalii... »

... More »

Cuvinte de folos de la Părintele Arsenie Boca:

*Lăsaţi păcatele şi să vă întoarceți la Dumnezeu, ca să nu vină peste voi boală sau întristare. Unde nu e păcat, toate le învingeți, unde e păcat, toate merg greu. Când faceți ceva, să faceţi cu dragoste, că dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu, pentru El faci ce faci!
& ... Detalii... »

... More »

Iată care sunt diferențele majore între Biblia Ortodoxă (prima) și bătaia de joc a sectelor numită biblie (plină de greșeli și de minciuni):
 

Biblia Ortodoxă are urmatoarele cărți: Vechiul Testament, care are 39 de cărți + 14 cărți, adică 53 de cărți în total.
“Biblia” sectarilor nu are decâ ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 91 92 93 94 95 ... 156 157 »