Pe Părintele Arsenie Boca şi pe Părintele Ilie Lăcătușu vezi cum îi ţin, aşa, necanonizaţi? De părintele Arsenie nici nu se prea mai vorbește sau se vorbește de rău. Iar părintele a mişcat toată Europa!
Pe Părintele llie Lăcătușu tot caută cumva să-l îngroape, se doreşte punerea Sfântului în mormânt. Vor să-l scoată din capelă şi să-l pună din ... Detalii... »

... More »

A te ruga pentru cineva înseamnă a-i îmbrăca sufletul cu carnea ta, a-i hrăni ființa cu viața ta, a-l vizita în temnița sa lăuntrică, a-l găzdui peste noapte în inima ta.
A te ruga pentru cineva înseamnă a-i oferi Lui Dumnezeu trupul cu care să-l poată iubi.

Nu mă deranjează eticheta pusă de mass-media!
... Detalii... »

... More »

✦ Postul este izgonitorul diavolilor. Cu post şi rugăciune, a zis Domnul, diavolii sunt alungaţi.
✦ De pântecele plin, Sfântul Duh nu se apropie.
✦ Fiecare creştin care vrea să trăiască creştineşte trebuie să pună la temelie postul, rugăciunea şi trezvia, căci atunci omul ajunge la o măsură mare a virtuţii.
✦ Boala este un post fără de voie, bolna ... Detalii... »

... More »

Acum vreun an au venit la mine două surori tinere de la Tulcea. Una dintre ele avea cancer cu metastaze. Era galbenă la față, dar o bucurie mai presus de fire țâșnea din ochii ei. Și i-am făcut rugăciuni. Și zâmbea, rugându-se și plângea de fericire la fiecare cuvânt, cum eu n-am mai văzut. Și atâta sfială și cuviință respira ființa ei firavă! Și se spovedea ș ... Detalii... »

... More »

După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanșele de insulte care de care mai dure și mai pătimașe.
- Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecții verbale răutăcioase, izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiție, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce privește o faptă neghioabă săvârșită la ... Detalii... »

... More »

Frații mei, lumea asta înșelătoare ne fură pe copiii noștri cu un ecran, cu un televizor, cu un telefon...
De aceea, v-am rugat și vă rog: închideți orice ecran, închideți telefoanele, închideți calculatoarele, televizoarele și deschideți Biblia; deschideți Psaltirea, cărțile de rugăciune; aprindeți lumânărica sau căndeluța în casa voastră și rugați ... Detalii... »

... More »

Să nu te-ntorci în locul unde n-ai fost primit, 
Sunt multe alte locuri unde vei fi iubit. 

Să nu răspunzi cu ură, atunci când ești blamat, 
Fii calm, căci viața are lecții pentru toți de dat. 

Să nu te-ncrezi în cei care vorbesc de alții cu dis ... Detalii... »

... More »

Am avut destui care m-au înjurat, trădat, judecat, dar dau slavă Lui Dumnezeu că au fost mult mai mulți cei ce m-au ajutat, îmbrățișat și binecuvântat. Cred că în citatul din Sfânta Scriptură: "Să iertăm de șaptezeci de ori câte șapte" intră toate virtuțile, pentru că numai dobândind toate virtuțile se ajunge să se ierte în acest fel.& ... Detalii... »

... More »

Se spune că cineva purta pe umăr un băţ, de care legase două desagi. În faţă avea desaga cu păcatele altora, iar în spate era desaga cu păcatele lui. Şi el lua păcatele din desaga din faţă şi le împrăştia peste tot, toţi erau păcătoşi, numai el nu, pentru că desaga lui era în spate şi nu-şi vedea păcatele lui.

Fiecare av ... Detalii... »

... More »

Să ai smerita cugetare. Pe toți cei din jurul tău să-i socotești că sunt mai buni, mai apropiați de Dumnezeu ca tine. Pe duhovnic să-l asculți ca și cum ți-ar vorbi Însuși Dumnezeu, pentru că nu există duhovnic care să te învețe răul. Totdeauna el o să te povățuiască să te depărtezi de cele rele și să te apropii de cele ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 92 93 94 95 96 ... 156 157 »