O femeie a rămas însărcinată. Sarcina era ok, burta era destul de mică, bebelușul dădea din picioare. În luna a cincea, femeia a făcut iminență de avort, hemoragie uriașă. Profesorul ginecolog de la Iași a zis: "Dă-l afară, că n-are nici 5% șanse să supraviețuiască." Femeia: "Mai bine mor, decât sa-l dau afară! Doctorul: "Femeie, ești nebun ... Detalii... »

... More »

Arătaţi-le neîncetat copiilor iubirea voastră! Nu, însă, acea formă de iubire exprimată prin cocoloşire şi prin cedarea la oricare dintre cererile lor, ci prin iubirea înţeleaptă, din inimă, care să urmărească doar binele lor. Când copilul simte o astfel de iubire, ascultă nu de frică, ci din respect. Nu rămâneţi indiferenţi faţă de bucuriile şi tristeţile cop ... Detalii... »

... More »

*Staţi de vorbă mai mult cu copiii voştri. Priviţi-i mai atent. Ascultaţi suspinul ce-l scot uneori, copiii, şi în somn. Fiţi mai înţelegători faţă de ei. Acordaţi-le mai multă grijă. Căutaţi să înţelegeţi mai adânc viaţa lor. Priviţi mai des şi mai profund în ochii lor. Uitaţi-vă la faţa lor, care nu e întotdeauna senină. Coborâţi mai adânc în viaţa lor, în suflet ... Detalii... »

... More »

Durerea, supărarea, agonia, tragedia sufletească sunt consecințele căderii omului care se datorează egoismului lui. Înfumurările ego-ului nasc în suflet mâhnirea, în timp ce starea lui fiziologică este bucuria, fiindcă Dumnezeu este pace, iar sufletul este o insuflare a Lui Dumnezeu, a fost creat de El, și se îndreaptă spre El. Prin urmare, mâhnirea este străină și ... Detalii... »

... More »

Odată a venit un oarecare tânăr tulburat şi mi-a spus: „Părinte, nu este nădejde să mă îndrept. Duhovnicul mi-a spus: «Acestea sunt ereditare…»” Îl cuprinsese deznădejdea. Atunci când cineva îmi spune că are probleme etc., eu îi spun: „Aceasta se întâmplă din pricina cutare şi cutare. Dar ca să te schimbi, trebuie să faci c ... Detalii... »

... More »

Mulți ajung în starea „de legumă” din cauză că nu fac mișcare suficientă. Mișcarea înseamnă viață. Înseamnă vitalitate. Este evident de ce, inclusiv tinerii resimt o diminuare a puterii fizice și psihice. De unde să ai energie dacă stai pe computer, pe telefon sau la birou de dimineață până seara? Aceste activități sunt cheltuitoare de energie – f ... Detalii... »

... More »

E un proverb la români: "Spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești!" 
Dacă te însoțești cu hoții, devii hoț; cu trădătorii - trădător; cu ucigașii - ucigaș; cu bețivii - bețiv; cu bârfitorii - bârfitor; cu sentimentaliștii - sentimentalist; cu superstițioșii - superstițios; cu cei căldicei -  ... Detalii... »

... More »

Dacă vorbește cu bogații, e capitalist; dacă vorbește cu săracii, e socialist.
Dacă-i zâmbitor, nu-i serios; dacă-i serios, nu-i cordial.
Dacă bea alcool, e bețiv; dacă nu bea deloc, nu știe să se integreze.
Dacă umblă elegant, e lumesc; dacă poartă reverenda, e retrograd.
Dacă vorbește cu femeile, e ceva la mijloc;  ... Detalii... »

... More »

Zicea Părintele Cleopa: „Cel mai de preţ în această viaţă este să laşi toate şi să-ţi plângi păcatele tale, pentru că cea mai scumpă pentru noi este veşnicia. Deci, trebuie să facem totul ca să n-o pierdem, că atunci degeaba am mai trăit pe pământ!”

Toate lucrurile pe care le făcea Părintele Cleopa erau împod ... Detalii... »

... More »

Preoții trebuie să ia atitudine și să respingă drăcia socială numită Halloween.
În spatele distracției de Halloween există intenții de distrugere a vieții creștine. Halloween este o sumă de trucuri care imprimă în copii atitudini diabolice care distrug viața morală și religioasă a oamenilor.
Într-adevăr, la o primă vedere, costumarea haioasă în vam ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 95 96 97 98 99 ... 156 157 »