9:25 PM
Hristos S-a arătat unui bun creștin din Cipru

Ne dorim o mulțime de lucruri de la Dumnezeu mai ales acum – în pandemie. Ne-am gândit, însă, ce dorește Hristos de la noi?
De curând S-a arătat Hristos unui bun creștin cipriot, care a venit și mi-a povestit.

Apariția Lui Hristos

Domnul i-a spus: „De ce se tem astăzi creștinii de pandemie? Le este frică ca nu cumva să moară? Eu însă am biruit moartea! Pentru ce M-am răstignit? Mai întâi, de ce am luat chip omenesc, Dumnezeu fiind? Apoi, de ce M-am răstignit? Pentru ce am murit, cu o astfel de moarte pe cruce? Ca să biruiesc moartea din voi! Ca să biruiesc păcatul din voi! Ca să-l biruiesc pe diavolul, ce chinuiește neamul omenesc!”

După cum au cântat psalții puțin mai înainte: „… cel ce a chinuit neamul omenesc…”

Și ai venit! …Hristoase! …Și Hristos ni Se dăruiește la fiecare Sfântă Liturghie: „…Trupul și Sângele Lui Hristos, spre iertarea păcatelor și spre Viața de Veci.”

Nu pentru 80 sau 100 de ani! Ci pentru viața veșnică! Ce să facă domnul Kinigopoulos cu cei 100 de ani ai săi? Chiar și cu cei 102 – pe care îi urez din toată inima! Cu o așa frumoasă cântare pe care o spune din inimă! Ce să facă cu alți 10 ani, dacă nu va merge la viața veșnică? Spuneți-mi! Anii trec repede și vine vremea când nu ne mai ajung nici cei 100 de ani. Pentru că omul e obosit și însetat după veșnicie. De aceea e nesătul și nu îi ajung nici 100 de ani.

Viața veșnică – pregătirea

Pentru [a te pregăti] de veșnicie, trebuie să te unești cu Viața Veșnică, Care este Hristos: „Eu sunt Învierea și Viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.”

Și i-a spus Hristos acelui creștin foarte evlavios: „De ce se tem acum oamenii de moarte, de vreme ce Eu am biruit deja moartea?”

Știi cât durează moartea biologică? Două secunde. Treci dintr-o parte în alta a râului. Cum e aici podulețul la Galata? Așa! Sunt doar două secunde! Doar ce trece clipa grea a despărțirii sufletului de trup...

Viața – Hristos ne așteaptă în cealaltă parte: „Vă aștept să vă dăruiesc viața veșnică, să vă bucurați de lumina Mea treimică! Pentru că Lumină este Tatăl, Lumină este Fiul, Lumină este Duhul Sfânt. De ce vă este frică? Oare Eu nu știu când trebuie să se despartă sufletul de trupul fiecăruia? Unii tineri, alții bătrâni, alții de vârstă mijlocie. Unii de coronavirus, alții de cancer, alții de accidente, de ceva…”

Ceea ce ne preocupă pe toți este viața veșnică. Și e pentru toți! V-ați gândit și la iadul veșnic? Pentru că există și acesta.

Bine că mai există preoți buni, care pomenesc multe nume și fac permanent 40 de liturghii, parastase și scot oameni din iad. Bun lucru! Dar nu e sigur că avem toți o astfel de putere. Părinte Varnava, să știi că depinde și de preot, de cât de curată e viața lui ca să scoată oameni din întuneric la lumină. Așa ne învață oamenii sfinți.

Va mai spun ceva și închei:

Cât durează moartea?
 

I-a spus Hristos acelui bun creștin: „Moartea durează două secunde, apoi vă aștept, să vă dau viața veșnică, dacă v-ați pregătit și v-ați curățit mai înainte, dacă M-ați iubit pe Mine și pe vrăjmașii voștri.”

L-a întrebat acel bun creștin – ce minunat e să vorbești cu Hristos! - și I-a spus: „Hristoase al meu, iartă-mă, vreau să Te întreb ceva: De vreme ce ești Viața veșnică, Te-ai răstignit și ai murit pentru noi, ai înviat pentru noi, de ce mai există moartea aceasta? De care ne este frică?”

Moartea biologică desparte provizoriu sufletul de trup, iar la a Doua Venire sufletul și trupul nostru se vor reuni.

Oare ce i-a răspuns Hristos?

„Ascultă, fratele meu, Aș fi putut nimici și moartea biologică – să nu muriți niciodată- însă, aș fi anulat și libertatea voastră. Vreau să Mă alegeți, să Mă preferați, să Mă doriți, să Mă iubiți, să vă îndrăgostiți de Mine. Vreau acest lucru! De aceea am lăsat moartea biologică… În acești puțini ani pe care îi trăiți pe pământ – și 100 să fie, sunt puțini înaintea veșniciei ce vă așteaptă - trebuie să vedeți ce vreți cu adevărat.”

Ce ne dorim mai mult? Viața veșnică sau viața neînsemnată de aici? Vrem Întuneric sau Lumină Treimică? Vrem plăcerile lumii acesteia sau plăcerile și desfătările Raiului? Vrem cunoașterea academică a Europei atee, sau ne dorim cunoașterea Sfintei Treimi?

După cum veți auzi peste puține zile: „S-a arătat lumii Lumina cea neapropiată…” „închinarea Treimii S-a arătat…”

Fiecare dintre noi este pus la încercare: prin boli, prin răbdare, prin pribegii, prin sărăcie, prin bogății.

Și bogățiile sunt o încercare!

(ÎPS Neofit de Morfu)

Vizualizări: 7276 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Cipru, unui, arătat, creștin, bun, din, S-a, Hristos | Evaluare: 1.3/3

Alte articole

Părintele Cleopa - Şi diavolii postesc, dar tot diavoli sunt...

Nu căuta Biserica doar când ai nevoie, caut-o și când Ea are nevoie de tine...

Rugăciune puternică pentru momentele grele ale vieţii

POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI

Părintele Ioan Istrati - CE NE FACEM NOI CU ATÂȚIA PREOȚI?

Total comentarii : 0
avatar