9:36 PM
În două minute, Dumnezeu poate mișca toată lumea...

Taci! Nu vorbi mai mult decât e nevoie, nu te contrazice cu nimeni, nu supăra pe nimeni prin ce spui. Fugi de prilejurile de a cădea în păcate, pe cât poţi, fugi de agitaţia, zgomotul şi zarva lumii!

Linişteşte-te! Nu te risipi, vrând să faci prea multe, nu îţi pierde pacea sau timpul cu nimicuri. Fă atât cât e nevoie.
Lumea aceasta ne stoarce de putere, ne consumă cu toate problemele ei, şi de multe ori uităm că nu trăim o mie de ani, uităm că rugăciunea sau relaţia noastră cu Dumnezeu e cea mai importantă!

Avem nevoie de linişte, trebuie să învățăm să mai oprim radio-ul, tv-ul, telefonul, şi să petrecem o clipă de aur, nu doar cu noi înșine, dar, mai ales cu Hristos!

În linişte, Dumnezeu îţi vorbeşte prin conştiinţa ta, ia aminte la ce îţi spune și cu siguranță n-o să-ți pară rău!

Și acum, în două minute, Dumnezeu poate mișca toată lumea și s-o facă să se schimbe, sa devină toți credincioși, supercredincioși. Cum? Dacă ar roti butonul la cutremur încet-încet de la 5 la 6 grade Richter… la 7… La 8 blocurile ar începe să se miște ca oamenii beți; la 9 ar începe unul să se bată cu altul. La 10 toți ar spune: “Am greșit! Te rugăm, mântuiește-ne!” Poate că toți vor spune: “Caăugări ne vom face!“ 

Dar cum se va sfârși cutremurul, încă mișcându-se puțin blocurile, dar necăzând, iarăși se vor întoarce la distracții. Pentru că această întoarcere a lor nu va avea pocăință adevărată, ci doar vor spune așa, ca să scape de rău.

(Sfântul Cuvios Părinte Paisie Aghioritul)

Vizualizări: 602 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: în, toată, Minute, Poate, lumea..., mișca, Dumnezeu, două | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Îți iubeşti copilul? Aruncă țigara!

Monahul Simeon din Muntele Athos răspunde la întrebările existenţiale ale omului

Cum procedăm atunci când suntem clevetiți sau nedreptățiți pe nedrept

Părintele văzător cu duhul a știut în Dumnezeu calea pe care urma să calc...

Cuvinte de folos de la Părintele arhimandrit Cleopa Ilie

Total comentarii : 0
avatar