9:09 PM
Părinte, sunt obligat să lucrez duminica... Ce pot face?

- Părinte, sunt obligat să lucrez duminica, că dacă nu, îmi desface contractul de muncă! Ce pot face?
 

- Hai să vă spun un lucru! Nu vă supăraţi; banii pe care îi câştigaţi duminica, să-i daţi la săraci! Că este mai mare milostenia decât ţinerea unei zile.
Aţi văzut voi când Mântuitorul a vindecat pe femeia cea gârbovă de optsprezece ani în sinagogă? Aţi văzut că vine mai-marele sinagogii şi cu râvna legii se făţărniceşte? Nu putea lovi pe Hristos cu cuvântul, că-i omora lumea, că lumea ţinea la Hristos. Auzi ce spune făţarnicul: "Şase zile sunt în care trebuie să se lucreze; în acestea veniţi să vă vindecaţi, dar nu în ziua sâmbetei!"
(Luca 13, 14) 

Mântuitorul nu l-a mai răbdat: "Făţarnice!" Căci una avea în inimă şi alta în gură. Acela-i făţarnic, care are una pe limbă şi alta în inimă.

Făţărnicia este mai rea decât toți dracii! Ai văzut că apostolii în ziua sâmbetei smulgeau spice şi mâncau şi câte minuni nu au făcut în ziua sâmbetei, ca să răstoarne părerea acelor sâmbătari, care voiau să-şi facă dreptate. Ce? Sâmbăta s-a făcut pentru om, nu omul pentru sâmbătă (Marcu 2, 27) 

Deci voi, dacă sunteţi forţaţi de împrejurări să lucraţi, lucraţi cinstit, corect şi să nu furaţi. Nu-i voie să furi nici de la stat, nici de la nimeni.

(Părintele Cleopa Ilie)

Vizualizări: 918 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: pot, sunt, Părinte, obligat, face?, duminica... Ce, , lucrez | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Priveşte în morminte şi vezi, oare poţi deosebi cine a fost slugă şi cine a fost stăpân?

Să țineți minte de la mine: Omului invidios să nu-i spui niciodată bucuria ta!

Rugaţi-vă să nu cădeţi în ispita înşelării! Pentru că numai prin rugăciune putem primi harul Lui Dumnezeu

Cum poți alunga bolile, vrajba și paguba din casă

Tu cum răspunzi la batjocură?

Total comentarii : 0
avatar