8:59 PM
Părintele Ioan Istrati - De 250 de ani lingurița asta Îl dăruiește pe Hristos lumii

*Lingurița asta sfințită e de argint. Mi-a dat-o tata. Cu ea am împărtășit mii de oameni cu Hristos, fără să le dau vreo boală.

Totdeauna, după ce împărtășesc un om, iau eu în gură restul de Sfânt Sânge de pe ea. Tata o are de la bunicul. Și ei au împărtășit zeci de mii de oameni.

Pe ea scrie 1770. De 250 de ani lingurița asta Îl dăruiește pe Hristos lumii. A împărtășit bebeluși, tineri, soldați, bătrâni, mame, muribunzi, sfinți...

A trecut prin ciumă, tifos, gripă spaniolă, a fost pe front, la Stalingrad, în Tatra, Și NICIODATĂ n-a dat boală, ci Viața Cea Veșnică!

Râdeam cu un prieten: la sfârșitul vieții, când or veni dracii să mă mustre, eu o să le arăt Lingurița cu Hristos. Și vor pieri de groază.
 

*Preotul pune miride (firmituri) de pâine pentru toți cei pomeniți, vii sau morți, pe Sfântul Disc, sub Sfântul Agneț-bucata pătrată pecetluită IIS HS NI KA care va deveni Trupul Lui Hristos.
Aceste miride după sfințirea Darurilor vor fi turnate în Sfântul Potir, cufundate în Sângele Domnului, cu rugăciunea: "Spală, Doamne, păcatele celor ce s-au pomenit aici, cu Cinstit Sângele Tău..."
Așadar, suntem împreună, cufundați spiritual în Sângele mântuitor al Lui Dumnezeu.

Vizualizări: 4657 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: De, Părintele, îl, 250, Istrati - De, pe, Asta, Ioan, dăruiește, Ani, lingurița, Hristos, lumii | Evaluare: 3.0/1

Alte articole

E mai bine să auzi despre tine vorbe rele, decât să vorbești de rău pe alții

O țară nu înflorește din Parlament, nici din Guvern; înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte

Preoția nu este a noastră, este a Lui Dumnezeu

Părintele Cleopa - Despre zeul Noroc

Crucea de mormânt a părintelui Arsenie Boca

Total comentarii : 0
avatar