8:18 PM
Vreți răzbunare? Vă învăț eu: Să-l iubiți și să-l pomeniți la rugăciune!

Te mărturisești incomplet cu câte din astea faci: judeci, vorbești de rău, și ele se înregistrează toate.

E ușor să spui: „Uite ce a făcut!”, dar tu nu știi de ce a făcut și nici nu-i cunoști întoarcerea lui cu lacrimi. Și nu auziți că-i mai iubit de Dumnezeu, dacă se întoarce, decât cel care nu a căzut? Și ce te faci tu? Pentru că s-a creat un obicei, și ăsta-i prost, să se vorbească cu ușurință de rău de altul: „Da’ ce, numai eu vorbesc?" Da’ ce, nu merită?" Da’ ce, nu văd eu ce face?”

Fraților, nu există în creația Lui Dumnezeu nimic, fir de iarbă, să nu știe Dumnezeu de el. Au doar de iarbă se interesează mai mult Dumnezeu decât de oameni? Și atunci, sigur că suntem urmăriți. Și nouă ni se cere dăruirea. Vreți să biruiți: smeriți-vă și nu judecați pe nimeni! Pentru că în felul acesta veți fi liberi. Altfel, nu!

Îți duci viața în funcție de păcatele celelalte, că nu te astâmperi să-l judeci pe el. lei lucruri prin comparație: „Eu nu sunt așa!” și te iei în comparație cu un om pe care tu îl numești ticălos. De ce nu te iei în comparație cu Sfântul Apostol Petru, sau Pavel, sau Sfântul Siluan Athonitul? De ce nu te iei în comparație cu diferiți Părinți cunoscuți, care duc o viață aleasă? Mântuitorul spune: „Iubiți pe vrăjmași”, pe cel care-ți face rău. Cum e vorba: „Mi-a zis, și i-am zis, și am să-i zic!” Nu numai că nu-l ierți, dar te gândești la o răzbunare față de el. Vreți răzbunare? Vă învăț eu: să-l iubiți și să-l pomeniți la rugăciune! Pentru că, dacă te răzbuni, rămâi dator la Dumnezeu. Dacă nu te răzbuni, rămâne Dumnezeu dator la tine, și e mai bine așa, că spune și Scriptura: „Răzbunarea e a Mea!”

Extras din "Ne vorbește Părintele Arsenie", ed. a 2-a, vol. 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, p. 43-44

Vizualizări: 1776 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: la, și, să-l, învăț, eu: Să-l, Vreți, iubiți, rugăciune!, răzbunare? Vă, pomeniți | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Ce înseamnă literele IC XC NIKA

ÎMI DOREAM... - versuri: pr. Iurie Hemei

N-a creat Dumnezeu femeia să fie batjocoră pe lume...

MAICA MEA CU BRÂU DE STELE - de Eliana Popa

Biserica nu se întreține cu bogații lumii acesteia care nu-i deschid niciodată ușa...

Total comentarii : 0
avatar