*Ai putinţa, acolo unde vrei, dar nu poţi să ajuţi, să te rogi! Eşti în tramvai şi vezi un bătrân cerşetor şi n-ai ce să-i dai. Poţi, totuşi, să zici: „Doamne, miluieşte-l şi pe el!“
Asta-i situaţia. Este o foarte mare greşeală să nu dai şi pentru alţii! Că nu se rupe din tine nimic. Această milostenie ar putea să umple cerurile de mântu ... Detalii... »

... More »

*Părintele arhimandrit Arsenie Boca, Starețul Mănăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus fusese arestat cu o lună sau două înaintea noastră. Urma lui o întâlnisem în pivnița Siguranței din Făgăraș, unde, pe un perete al beciului, scrijelise câteva cuvinte de îmbărbătare. Aici, la Brașov, drumul lui s-a încrucișat din nou pentru scurt timp cu drumul nostru. ... Detalii... »

... More »

Își mai aduce aminte cineva cum erau oamenii odinioară, când nu poziția socială, nici situația materială nu contau? Când toți aveau la fel, dar știau să se bucure de cele ce aveau? Când se ajutau reciproc și singura răsplată era ligheanul cu gogoși calde și paharul de vin abia stat din fiert? Când erau cărări între vecini,fie  pentru un pahar de ulei, o cană d ... Detalii... »

... More »