Să vă uitați câte rude aveți la evenimentele vieții! Câte rude sar când aveți un necaz, când faceți o casă, când aveți o boală, când aveți o primejdie...
Știți care este răspunsul: "Nu te-am deranjat, știam că ai greutăți și nu am vrut să te mai încurc!"

Putea să „te încurce”, dar nu a v ... Detalii... »

... More »

Hristos este bucuria, lumina cea adevărată, fericirea. Hristos este nădejdea noastră. Legătura cu Hristos este dragoste, este eros, este înflăcărare, este dor arzător după cele dumnezeiești. Hristos este totul! El este dragostea noastră, El, iubirea noastră. Dragostea de Hristos este o dragoste care nu e cu putință să se înstrăineze și să se piardă. De acolo i ... Detalii... »

... More »

Ne cheamă Dumnezeu prin glasul Scripturii, ne cheamă prin glasul zidirilor ce pornesc asupra noastră cu secetă sau cu ploaie prea multă, sau cu cutremur; ne cheamă Dumnezeu prin arşiţă, dar ne cheamă şi în alt fel. Cum? Prin glasul conştiinţei.

Nu vezi, când păcătuim sau greşim, ne mustră cugetul îndată. Te întreabă: &bd ... Detalii... »

... More »

Un sfințișor de om... 

- Ce faci, tete Iosup?
- Părinte, Doamne-ți' mulțam', bine, sănătos... 
 

Tetea Iosup nu are picioare și mâna dreaptă este bolnavă. Trăiește, pot să zic, ca un pustnic: singur, departe de vuietul satului. Frat ... Detalii... »

... More »

Cu un an şi zece luni înainte de moartea sa, pe 25 martie 1831, dimineaţa devreme, Sfântul Serafim s-a învrednicit să primească vizita Maicii Domnului.
  "Înainte cu două zile, povesteşte măicuţa de la Diveevo, Eupraxia, îmi spusese să-l vizitez. Când am intrat, mi-a zis:
 

- Vom primi vizita M ... Detalii... »

... More »