Sârguieşte-te, fiule, ca să fii totdeauna simplu şi fără de răutate și să nu ai unele gânduri în inima ta şi altele în gura ta, pentru că aceasta este vicleşug şi înşelare. Să fii adevărat, iar nu mincinos, fiindcă minciuna este de la cel viclean.

Niciodată să nu răsplăteşti răul cu rău şi, măcar de ţi-ar face cineva rău ... Detalii... »

... More »

Dintre faptele bune, unele sunt trupeşti, precum înfrânarea, postirea, privegherea, plecarea genunchilor, lucrul mâinilor şi oricare altă pătimire a trupului. Acestea se mai numesc şi unelte ale faptelor bune, căci duc pe om la faptele bune sufleteşti şi adevărate, la smerenie şi la nepătimire, atunci când nu se vor face cu făţărnicie şi pentru slava oamenilor, ci ... Detalii... »

... More »

Trebuie să avem grijă, pentru că vedem ce se petrece în jurul nostru. Să dea Dumnezeu să fie un an liniștit, cu pace, cu bine, cu spor cu roadă, cu ploaie, cu lumina soarelui și nori la bună vreme. Noi avem nevoie de timp și de rugăciune. Să fim mai buni, să fim mai blânzi, mai aleși, mai binecuvântați… să sfințim și noi ceva, pentru că „Omul sfințește ... Detalii... »

... More »