Despre durerile oamenilor:

1. Din curvii nemărturisite, făcute înainte sau după căsătorie. Astfel au intrat într-o casă nouă cu o pecete drăcească pe trupul şi pe sufletul lor şi, pentru că nu s-au mărturisit, acel păcat are să le spargă casa, tocmai pentru că n-au omorât pe diavolul, care este cel care făcea acest lucru ... Detalii... »

... More »

Trebuie să ne străduim din toate puterile să ne păstrăm pacea sufletească şi să nu ne tulburăm când alţii ne ocărăsc. Pentru aceasta se cuvine să ne abţinem de la orice mânie şi să ne păzim mintea şi inima de orice mişcare nechibzuită.

Pentru a ne păstra pacea sufletului trebuie, de asemenea, în tot chipul să ne ferim a- ... Detalii... »

... More »

Dispreţul, defăimarea, batjocura, ponegrirea, cercetarea şi mai ales lovirea părinţilor sunt păcate strigătoare la cer.

Un tânăr s-a hotărât să se căsătorească. El a promis viitoarei soţii, după dorinţa ei, să alunge din casă pe bătrânul său tată. Într-o zi l-a condus pe bătrân afară din sat, spunându-i să se ducă u ... Detalii... »

... More »

Să ştii că aceia care ne chinuie prin batjocură, tocmai aceştia sunt vrăjmaşii noştri. Şi la ei s-a gândit Domnul când a poruncit: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!” Ei ne fac binele, neştiind ce fac.

Amărându-ne şi strâmtorându-ne, ei aprind în noi torţa înflăcărării dumnezeieşti. Bârfindu-ne pe la spate atu ... Detalii... »

... More »