Ce bucurie să întâlneşti un om ca doamna preoteasă Emilia Şpan! Fiică de preot, soţie de preot, mamă a şase copii, trăieşte azi la Sibiu, pe strada Xenopol, aproape de Catedrala Mitro­politană, fericită când e înconjurată de cei 13 nepoţi. L-a cunoscut şi l-a ascultat pe marele înduhovnicit dăruit de Dumnezeu popo­rului nostru în veacul XX: Părintele Arseni ... Detalii... »

... More »

Eu niciodată nu judec persoanele în funcţie de ce mănâncă! Şi, cu mila Lui Dumnezeu, mă străduiesc să nu-i mai judec nici în funcţie de comportamentul lor. Dacă mă supără, îi cert sau le comunic ce simt, dar încerc să nu-i judec. Mă uit, aşa, la câte un om care face rele mari şi zic: „Doamne, oare pe cine piteşti Tu acolo?”, că, dacă îi vine ceasul într ... Detalii... »

... More »

Mulți spun că nu au motiv să se bucure! Omule drag, gândește-te o clipă: sunt oameni fără picioare, și totuși se bucură; sunt oameni fără mâini, și le vezi zâmbetul pe față; sunt oameni bolnavi care zac la pat, și încă vezi fericire pe fața lor, mulțumind Lui Dumnezeu pentru încă o zi. Iar tu omule, sănătos fiind, te plângi că nu ai motiv de bucurie? Dă slava Lui D ... Detalii... »

... More »