8:56 PM
Părintele Ioan Danci - Pot și cred cu ajutorul Lui Dumnezeu!

Mulți spun că nu au motiv să se bucure! Omule drag, gândește-te o clipă: sunt oameni fără picioare, și totuși se bucură; sunt oameni fără mâini, și le vezi zâmbetul pe față; sunt oameni bolnavi care zac la pat, și încă vezi fericire pe fața lor, mulțumind Lui Dumnezeu pentru încă o zi. Iar tu omule, sănătos fiind, te plângi că nu ai motiv de bucurie? Dă slava Lui Dumnezeu că poți munci, poți dormi, ai ce mânca și bucură-te de viața ta! Nu mai fi negativist! Nu atrage tristețea în sufletul tău prin lipsa de curaj și credință! Cuvintele magice din fiecare zi să-ți fie: pot și cred cu ajutorul Lui Dumnezeu! Și nu te lăsa influențat de alții negativ. Evită acele persoane care aduc tristețe în viața ta. Stai liniștit, că sunt destule persoane care așteaptă la rând să-ți aducă bucurie în viața ta! Cel mai bun prieten este acela care aduce în viața ta bucurie, fericire, nădejde, curaj. Hai omule, curaj! Trage aer în piept, uită-te către Cer, spune o rugăciune și fericirea va atinge inima ta!

Știu, omule drag, sunt momente când vrei să renunți la tot, te-ai săturat de atâta nepăsare, invidie, judecată, ură... 

Nu renunța, suflete, oamenii trec, problemele trec, toate trec, doar Dumnezeu rămâne veșnic! Credința ta, iubirea și dragostea pentru mântuire, acestea nu trec, acestea merg cu tine pe drumul către veșnicie. Nu deznădăjdui, omule, Dumnezeu este prezent lângă tine mereu, dar tu, fiind prins de grijile și problemele vieții, nu Îi simți prezența Lui. Stai în pace și liniște în orice necaz te-ai afla și roagă-te profund la Dumnezeu și Maica Domnului, îți vor trimite ajutor negreșit, numai credință puternică să ai!

Știți ce este interesant? Pentru că în lumea aceasta întâlnești tot felul de oameni. Sunt oameni care îți stau aproape, unii spun că îți sunt prieteni, dar imediat ce ai plecat din preajma lor, te judecă, te critică și tu știi acest lucru, dar totuși, când te întâlnești din nou cu ei, le zâmbești, îi îmbrățișezi, îi ierți, ca să rămâi mereu în binecuvântarea Lui Dumnezeu și să nu cazi în păcatul lor. Și totuși se țin apropiați sau chiar prieteni, iar ei nu își imaginează că știi de judecata lor. Te rogi pentru acești oameni și încerci subtil să îi faci să te vadă cum ești cu adevărat. Cea mai mare lecție de viață pe care o poți da cuiva este iubirea și iertarea.

 

(Părintele Ioan Danci)

Vizualizări: 527 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: și, Dumnezeu!, Danci - Pot, Părintele, cu, cred, lui, Ioan, ajutorul | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Când cineva are o problemă, nu întoarce capul... întinde mâna!

Părintele Ioan Danci - Omul te va descuraja, Dumnezeu te va înălța...

Păcat mare este mânia!

Postiți cu zâmbet, cu dragoste și cu bucurie!

Corpul uman după moarte

Total comentarii : 0
avatar