Pe Cuviosul Gherontie nu l-am văzut niciodată, am aflat despre el de la soţul meu, care l-a cunoscut mai îndeaproape. Cel mai mult am aflat însă despre minunatul lui ajutor din primele două volume, pe care soţul meu le-a primit şi le-a adus acasă într-o seară, când s-a întors de la Alba Iulia. M-am bucurat foarte mult de cărţi şi, în decurs de o săptămână, am citit ... Detalii... »

... More »

Măi creștini, rugați-vă! Că or să vie mari necazuri pe oameni! Oamenii nu se mai roagă Lui Dumnezeu. O să vedeți dumneavoastră, cuvintele mele nu sunt mincinoase! Nu scăpăm, nu scăpăm ușor, căci cu Dumnezeu nu ne jucăm! Doar n-o să trăiți cât munții! Da, acuma sunteți tineri, sunteți... Dar să vedeți când veți ajunge bătrâni! Dacă veți mai ajung ... Detalii... »

... More »

Azi sunt Moșii de toamnă, pomenirea morţilor. 
Bunicele gârbovite stăteau la uşa Bisericii de la patru dimineaţa, împovărate cu sacoşe, mai mari şi mai mici, cu pomană pentru cei adormiţi.
Preotul apare mai târziu, pe la cinci şi ceva, de mila lor, să nu le ţină prea mult în frig, deşi anunţase că slujba începe pe la şapte. Se risipesc prin Biseric ... Detalii... »

... More »

Sfântul Gavriil Georgianul a locuit o vreme la mama sa, eliberându-i-se un certificat de alienat mintal. Nimeni nu-l primea în casă pentru vreo muncă sau vreun câştig; toţi îl cunoşteau şi se temeau de el. Nici el, nici mama sa nu puteau ieşi afară în timpul zilei; dacă ieşeau, vecinii asmuţeau câinii pe ei. Mulţi ani la rând a fost văzut pe treptele unei biserici, ... Detalii... »

... More »