9:47 PM
A sluji Lui Hristos înseamnă suferință!

Nu se intră în Împărăția Lui Dumnezeu pentru că ai venit la Biserică! Nu se intră în Împărația Lui Dumnezeu pentru că te-ai închinat și ai aprins lumânări. Se intră în Împărăția Lui Dumnezeu atunci când vii pregatit cu haina de nuntă, cu haină de Cină. Haina aceasta de Cină este o haină spirituală, duhovnicească. Este tot ceea ce facem noi ca să ne rupem de păcat.

(Părintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii. “A sluji Lui Hristos înseamnă suferință”, Editura Bonifaciu, 2009)

Cu peste 21 de ani de închisoare sub comunişti şi încă 2 ani de „reeducare” în închisoarea pentru studenţi de la Piteşti, părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa este una dintre figurile marcante ale Ortodoxiei româneşti recente, un luptător împotriva ateismului comunist. 

Ca profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti, Gheorghe Calciu Dumitreasa s-a opus ateismului. În Postul Sfintelor Paşti din anul 1978, ţine un şir de 7 prelegeri, intitulate „Şapte cuvinte către tineri". În aceste predici, părintele le-a vorbit studenţilor, în Biserica „Radu Vodă”, despre prietenie şi credinţă, despre cum să-ţi învingi teama şi cum să construim biserici, în loc să le demolăm. Securitatea a încuiat porţile, dar studenţii s-au urcat pe pereţi, ascultând mesajele de iubire şi strigând: „Părinte, vom merge până la capăt, orice s-ar întâmpla! Dumnezeu este cu noi!"

Eliberat din închisoare în 1984 (după ce fusese încarcerat în 1979), ca urmare a presiunilor internaţionale, părintele Calciu Dumitreasa este obligat, un an mai târziu, să părăsească ţara împreună cu familia, emigrând în SUA. Şi acolo, şi-a continuat lupta în numele Lui Dumnezeu şi eforturile pentru apărarea intereselor românilor.

Pentru a-şi asigura existenţa, a lucrat în construcţii, ca muncitor necalificat, iar în 1989 prelua parohia românească „Sfânta Cruce”, din Washington DC. De-a lungul păstoririi sale în parohia Sfânta Cruce, numărul credincioşilor a crescut impresionant. Multe persoane de alte confesiuni s-au convertit la Ortodoxie, pentru dragostea, harul şi viaţa îmbunătăţită pe care le avea părintele.

A murit în Statele Unite, în ziua de 21 noiembrie 2006. Conform dorinţei sale, este înmormântat în ţară, în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă, din judeţul Neamţ.
 

Vizualizări: 1374 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: suferință!, Hristos, înseamnă, sluji, lui | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Creștinii nu se nasc, ci se fac

Fără Trupul și Sângele Lui Hristos, nu putem moșteni viața veșnică!

Părintele Constantin Necula - Nu există Agheasmă Mare pentru tancuri și tunuri!

Se tem de moarte doar cei care nu cred în Înviere

Treziți-vă, păziți-vă, să rămâneți români curați și creștini curați, dacă vreți să vă mântuiți!

Total comentarii : 0
avatar