9:44 AM
Auzi, doctore, ține mâna pe bisturiu, că o să mă opereze Hristos, nu tu!

La vârsta de 94-95 de ani a fost necesar ca Părintele Arsenie Papacioc să fie operat pe coloană. Vă dați seama, să operezi pe coloană un om de 94 de ani este contrar tuturor principiilor medicale, mai ales în ceea ce privește rahianestezia care urma să fie folosită. Dar, fiți atenți, și aici să țineți minte un lucru: când faci o declarație în viață vizavi de Hristos, Hristos te va pune să te verifici dacă o ții. Părintele Arsenie a spus un lucru, la un moment dat, ca teologie : "Crucea nu e cruce fără umilință!" Și acest om, care la vârsta de 97 de ani a murit fecior, care a fost extrem de bogat [în tinerețe], extrem de inteligent - printre altele Părintele în tinerețe a jucat în Lotul Național de Rugby și i se spunea "Pantera blondă" - adică, a trecut prin atâtea registre în viață, câte nici nu ne închipuim! Acest om care n-a cunoscut trupește femeia - dacă vedeți poze din tinerețea lui, ce bărbat frumos era - acest om la vârsta de 94 de ani ajunge să fie dezbrăcat complet într-o sală de operații. Mai mult decât atât, pentru că "Crucea nu-i cruce fără umilință!", doctorul care l-a operat era ateu în momentul respectiv, și ca orice ateu, nu se mulțumește doar să spună că nu există Dumnezeu, ci să și batjocorească pe cei care cred în Dumnezeu, uitându-se la Părintele dezbrăcat pe masa de operații, îi spune așa: "Părinte, ești ca Adam în Rai!" Și Părintele, care avea o capacitate de a răspunde instant - care nu poate fi decât suflarea Duhului Sfânt în inima omului (omul nu are capacitate de reacție prin sine însuși fără Duhul Sfânt) - îi dă răspunsul scurt: "Da, dar nu văd nici o Eva!"

După asta, când doctorul respectiv - care acum e un om extrem de înduhovnicit, dar acest episod face parte din viața lui, și ne ajută foarte mult să înțelegem teologia trăită a Părintelui (teologia trăită naște în inima celuilalt teologie, adică cunoaștere de Hristos. Asta e teologia, nu o chestiune sistematizată în facultatea tehnică pentru preoți, pentru cei care vor să înțeleagă mai mult. Teologia este a cunoaște pe Hristos în inima ta, ca inima ta să se roage în inima Lui Hristos. Asta e teologia! Or, el o trăia!) Văzând doctorul că încă nu l-a batjocorit până la capăt, îi spune așa: "Ia zi, Părințele, ți-e frică de moarte?" Bun, și părintele îi spune așa - s-a cam supărat, vă dați seama: "Auzi, doctore, ține mâna pe bisturiu, că o să mă opereze Hristos, nu tu!"

În clipa în care doctorul a tăiat în spatele Părintelui, toată sala de operație s-a umplut de miros de mir. De a doua zi doctorul respectiv, când mergea în vizită la Părinte, cobora în genunchi și mergea de la ușă până la pat în genunchi. Asta este teologia Părintelui Arsenie!
 

Mihai Vladu

Vizualizări: 872 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: pe, nu, mâna, auzi, Hristos, opereze, , , , doctore, ține, Tu!, bisturiu | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Unde e Dumnezeu, acolo e tot binele...

Pr. lector universitar Ioan Istrati - Bătrânica și fesul Sfântului Ioan Rusul

Părintele Emil Crăciun - PREOTUL

Pildă - TÂNĂRUL ȘI PUSTNICA

POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI

Total comentarii : 0
avatar