9:17 PM
Cât de des este bine să ne SPOVEDIM și să ne ÎMPĂRTĂȘIM

A numărat careva dintre voi de câte ori și-a îmbrățișat soțul? Sau de câte ori și-a sărutat soția? Sau de câte ori și-a drăgălit copilașul? A numărat careva din voi de câte ori a spus „Te iubesc!” celui drag?
Nu cred! De ce?
Pentru că aceste gesturi nu se numără, nu se contabilizează sau limitează, ci se trăiesc și se retrăiesc iar și iar și iar... Relația de iubire e Veșnică ,e un infinit de permanentă iubire revărsată unul către altul. 
Așa este și cu relația omului cu Dumnezeu. Omul a fost creat să trăiască în sânul Sfintei Treimi. Cum poți să intrebi cât de des să te apropii de Cel pe Care-L iubești? Depinde doar de tine, cât de tare îți dorești.
Dar, iată ce spun Sfinții Părinți:
"Toţi binecredincioşii creştini sunt îndatoraţi să se împărtăşească des. Acest lucru nu doar îl sfătuiesc, ci îl poruncesc." (Sfântul Nicodim Aghioritul)
„Ca să se învrednicească omul de viaţa veşnică, trebuie neaparat să se împărtăşească cu Trupul şi cu sângele Lui Hristos." (Sf. Vasile cel Mare)
"Cât de des trebuie să ne apropiem noi de Sfânta Împărtăşanie? Cu cât mai des, cu atât mai bine!" (Sf.Serafim de Saraov)
Iar Mântuitorul ne spune: „Amin, amin zic vouă, de nu veţi mânca Trupul Fiului Omului şi de nu veţi bea Sângele Lui, nu veţi avea viaţă întru voi”. (Ioan 6,53)

Sursa: Pr. Teodor Ciurariu, Facebook

Vizualizări: 3443 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: este, des, SPOVEDIM, , și, cât, bine, împărtășim, ne, De | Evaluare: 1.0/1

Alte articole

A fi ortodox este cel mai mare lucru!

Părintele Ioan Istrati - Păcatul te face rău și răutatea te face prost

Treziți-vă, păziți-vă, să rămâneți români curați și creștini curați, dacă vreți să vă mântuiți!

O țară nu înflorește din parlament, nici din guvern, înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte

La moartea mea - Versuri: Părintele arhimandrit Ghelasie Țepeș

Total comentarii : 0
avatar