9:56 PM
CINE TE ÎNVAȚĂ SĂ FII BUN

Stăteam la o masă, la o pomană, cu un inspector din Poliție, cu 20 de ani experiență și cu un doctorat în psihologie. Omul era foarte bazat pe felia lui - prevenirea infracțiunii juvenile.
L-am intrebat care sunt cauzele și simptomele criminalității la tineri.
- Parinte, e mult de spus! Dar, în mare, e vorba de copii care nu au avut iubire, din familii violente. E lipsă de educație și abuz din partea celor mari.
Ca simptome în mare: gașca, consumul de droguri, justificarea violenței, singurătatea, radicalismul și satanismul.
- Cum, sataniștii devin criminali?
- De cele mai multe ori, satanismul se manifestă ca jertfă adusă demonului, întâi animale și apoi oameni. Ăsta e demersul.
- Și cum faceți să-i opriți?
- E foarte greu, părinte, dar o să fiți mirat: o figură paternă, un model de urmat, religia ca învățare a bunătății, compasiunii, superiorității prin bine. Avem câțiva preoți cu care lucrăm foarte bine. Am smuls zeci de tineri din obsesia pentru moarte: a lor sau a altora.
Am tăcut.
Într-adevăr, nicio disciplină în afară de Religie NU te învață să fii bun. Și dacă n-ai avut mamă adevărată, o să fii permanent ispitit de a fi rău.

 

Să audă și lătrătorii ticăloși care contestă rolul Religiei în școală. De fapt, ei nu aud niciodată. Cu măștile pe fața schimonosită de ură, ei sunt slujitorii marelui mascat al lumii - diavolul.

(Părintele Ioan Istrati) 

Vizualizări: 1162 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: fii, , cine, bun, învață, te | Evaluare: 1.0/1

Alte articole

Cum vede lumea preoția...

N-a creat Dumnezeu femeia să fie batjocoră pe lume...

Unde este Raiul?

Biruiți răul cu binele, că de partea binelui este Dumnezeu!

Când păcătuim, Îl răstignim pe Hristos pentru a doua oară

Total comentarii : 0
avatar