9:18 PM
DE CE RECIDIVEAZĂ BOLILE?

Totuşi, multe boli trupeşti recidivează după un tratament pur medical-biologic, întrucât cauzele bolii (care nu e doar trupească, ci şi sufletească) n-au fost înlăturate în mod real. De aceea, restaurarea firii bolnave nu o poate face omul singur (atenţie!) apelând la medic şi la remediile naturale ca la un procedeu magic automat, fără să ceară mila şi ajutorul Lui Dumnezeu, ci mai întâi, omul trebuie să conştientizeze pe de o parte relaţia sa iubitoare cu Dumnezeu, ca dintre o creatură şi Creatorul ei, iar pe de altă parte ca dintre două persoane care se iubesc, cu adâncimi infinite.

Or, pe parcursul îmbogăţirii relaţiei cu Dumnezeu, omul poate conlucra cu El prin har la vindecarea (restaurarea) întregii sale firi bolnave şi mai apoi, la sfinţirea sa. Căci, vindecarea sufletului nu se poate face doar prin remedii naturale şi biologice, doar apelând la harul divin prezent în creaţie, ci prin harul divin mântuitor şi sfinţitor adus oamenilor de Mântuitorul Hristos şi deplin prezent în Biserică.

Extras din "Ieromonah Adrian Făgeţeanu, Ieromonah Mihail Stanciu, De ce caută omul contemporan semne, minuni şi vindecări paranormale? Un răspuns ortodox", Ed. Sophia, Bucureşti, 2004, pag. 70-71

Vizualizări: 932 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: CE, De, RECIDIVEAZĂ, BOLILE? | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

ÎMI DOREAM... - versuri: pr. Iurie Hemei

Ultima zi a Părintelui Paisie Aghioritul la spital

Puterea credinței

Treziți-vă, păziți-vă, să rămâneți români curați și creștini curați, dacă vreți să vă mântuiți!

Părintele Pimen Vlad din Muntele Athos - Toată lumea vorbește de dragoste și toată lumea suferă de singurătate

Total comentarii : 0
avatar