9:10 PM
Înainte de a fi sportiv, sunt creștin - ortodox!

Novak Djokovic este cel mai mare jucător de tenis din lume la ora actuală. Numărul 1 ATP în tenisul mondial este creştin ortodox şi nu ezită să afirme public acest lucru, el mulțumind de multe ori Lui Dumnezeu, închinându-se chiar pe terenul de tenis.

„Invocarea Lui Hristos în timpul unei întâlniri sau purtarea unei cruciuliţe în jurul gâtului sunt parte a mărturisirii credinţei lui.” - se arată într-un articol Basilica.ro

„Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox" - a spus sportivul în aprilie 2011, când a primit Ordinul Sfântul Sava în gradul I din mâinile Patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Ordinul Sfântul Sava este cea mai înaltă distincție din Biserica Ortodoxă a Serbiei și i-a fost acordată în special pentru contribuţia sa la renovarea clădirilor religioase din Serbia, țara sa natală.

Datorită sumelor obţinute din turneele câştigate şi contractele de publicitate, sportivul este milionar. Din această poziţie, el îi sprijină pe cei defavorizaţi şi ajută în cauzele care îi sunt dragi. În decembrie anul trecut, Fundaţia sa "Novak Djokovic", al cărei principal susţinător este, a contribuit cu 94.000 euro pentru renovarea unei școli din Pozega (Serbia).

Urmare a generozităţii sale, în octombrie - anul trecut, jucătorul de tenis a anunțat deschiderea unui restaurant în Serbia care oferă hrană gratuită celor fără adăpost și celor săraci.

"Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câștigat suficient pentru a hrăni toată Serbia. Cred că merită acest lucru după sprijinul pe care l-am primit de la ei" - a declarat el la vremea respectivă.

Sportivul este un model de filantropie, întrucât este preocupat de viitorul copiilor din ţara sa, unde salariul minim este situat la mai puțin de 200 euro pe lună. Opera lui caritabilă se îndreaptă în mod special către aceşti copii.

Tot pentru generozitatea sa, UNICEF l-a numit pe bună dreptate "Ambasadorul Bunăvoinței" în Serbia, în august 2015.

"Novak Djokovic este un adevărat campion al copiilor din întreaga lume. El demonstrează că vocile și acțiunile puternice pot face diferenţa pentru copii" - a declarat Yoka Brandt, director adjunct al UNICEF.

Credincios ortodox care şi-a petrecut copilăria într-o ţară măcinată de conflicte violente, războiul dintre Bosnia și Herțegovina a durat între 1992 și 1995, Novak Djokovic nu și-a pierdut din vedere rădăcinile, mărturisirea credinţei şi generozitatea sa fiind dovezi în acest sens.” - sursă Basilica.ro
 

Vizualizări: 4986 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: sportiv, sunt, creștin - ortodox!, înainte, fi, De | Evaluare: 1.0/1

Alte articole

Conştiinţa este glasul Lui Dumnezeu în inima noastră

Părintele Constantin Necula - Vă rog frumos să nu fiți fanatici niciodată!

Tot ce facem ca să-l odihnim pe fratele nostru este ca şi cum o facem pentru Însuşi Hristos

Silnicia nu ţine de viaţa veșnică. Nici un act impus prin forţă nu ne poate mântui!

Părintele Cleopa - O frumoasă istorioară despre credința lucrătoare

Total comentarii : 0
avatar