9:32 PM
Începeți rugăciunea și postul și vrăjmașul se va îndepărta imediat!

Iisus a spus: „Acest neam de demoni nu iese decât prin rugăciune și post.”
Dacă acest neam de diavoli iese prin rugăciunea și postul unei alte persoane, atunci sunt cu atât mai puțin capabili să intre într-unul care postește și se roagă.
Ce formidabilă protecție!
Deși există o mulțime de demoni și tot aerul este plin de ei, ei nu pot face nimic cuiva care este ocrotit de rugăciune și post.
Postul este cumpătare cuprinzătoare, iar rugăciunea este comunicarea totală cu Dumnezeu; cel dintâi apără din afară, în timp ce a doua este din interior o armă puternică îndreptată împotriva inamicilor. Demonii pot simți repede, de la distanță, un om care se roagă și fug departe de el pentru a evita o lovitură dureroasă.
Este posibil să ne gândim că acolo unde nu există post și rugăciune, există deja un demon? Da, este!
Demonii sălășluiți într-o persoană nu își dezvăluie întotdeauna prezența, ci pândesc acolo, învățându-o cu fermitate orice rău și o îndepărtează de orice lucru bun; așa că această persoană este sigură că face totul de la sine, dar între timp nu îndeplinește decât voința inamicului său.
Începeți, deci, rugăciunea și postul și vrăjmașul se va îndepărta imediat! Va aștepta o ocazie de a se întoarce din nou. Și se va întoarce cu adevărat, imediat ce rugăciunea și postul sunt abandonate.

 

(Sfântul Teofan Zăvorâtul)

Vizualizări: 3592 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: începeți, rugăciunea, POSTUL, și, îndepărta, IMEDIAT!, SE, vrăjmașul, VA | Evaluare: 3.0/2

Alte articole

Părintele Cleopa - Cum trebuie să ne pregătim pentru Sfânta Împărtășanie

Cele mai primejdioase ispite cu care ne dă război vrăjmașul în vremea morții

Uite, vă dau sfat să citiți mereu cărți din Sfinții Părinți...

Cum vede lumea preoția...

Iată că Dumnezeu ne-a ajutat să prăznuim luminata Înviere a Fiului Său

Total comentarii : 0
avatar