7:56 PM
Mai înainte de a te călca necazurile, roagă-te Lui Dumnezeu

Сând vine ispita asupra celui nedrept, el n-are nădejde ca să cheme pe Dumnezeu să-l mântuiască, fiindcă în vremea odihnei (în vreme de neispitire) el s-a îndepărtat de la dumnezeiasca voință. Mai înainte de a începe să bați război, caută-ți alianțe, și mai înainte de a te îmbolnăvi, caută-ți leacul. Și în vremea necazului Îl vei afla pe Dânsul și El te va auzi; înainte de poticnire, cheamă-L și te roagă; și înainte de rugăciune, pregătește-ți făgăduințele ca pe niște merinde. Arca lui Noe a fost pregătită în timp de pace și cu o sută de ani înainte cresta lemnul pentru ea. Dar în vremea urgiei cei răi au pierit, iar cel drept acoperit a fost.

Iubirea curată se naşte din rugăciune, din relaţia noastră cu Dumnezeu. Scara ce duce spre Împărăţia Lui Dumnezeu se află în sufletul nostru. Cel ce s-a învrednicit să se vadă pe sine este mai presus de cel ce s-a învrednicit să vadă îngeri.
Vorbirea este instrumentul acestei lumi prezente. Liniştea este misterul lumii ce va veni. Iubirea curată se naşte din rugăciune. Dumnezeu este iubirea pe care cerul o coboară pe pământ; iar omul este iubirea care înalţă pământul la cer.  Dumnezeu este iubirea pe care cerul o coboară pe pământ; iar omul este iubirea care înalţă pământul la cer. Apropie-te de cei drepţi şi prin ei te vei apropia de Dumnezeu.

(Sfântul Isaac Sirul) 

Vizualizări: 1228 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: înainte, lui, te, călca, necazurile, roagă-te, De, Dumnezeu, mai | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele Ghelasie Țepeș - Întoarceți-vă la Dumnezeu!

Să ne îndreptăm atenția, cu iubire, la legea Lui Dumnezeu!

Să nu mai plângi... Autor: Dorin Dumitriu

Părintele Ioan Danci - Să nu ne pierdem speranța niciodată!

Părintele Ioan Istrati - Când moartea dansează pe străzi, înțelegem că am eșuat

Total comentarii : 0
avatar