2:04 AM
Măi, și cu lupii aștia mă înțeleg, numai cu voi nu mă pot înțelege!

*În 1948, când a fost revenirea greco-catolicilor la Ortodoxie, Părintele a fost trimis la Alba Iulia. Acolo, în biserica aceea, unde erau adunaţi şi catolicii şi ortodocşii, el a fost trimis ca delegat de la Sibiu. S-a încins acolo o ceartă de nu se mai înţelegea om cu om. 

Ai noştri (ortodocşii) căutau să-i lămurească, ceilalţi se opuneau şi, bineînţeles, a ieşit un scandal mare în Biserică. 

Părintele parcă nu avea nici un cuvânt să-i lămurească.A ieşit afară din biserică, și nu departe era o padure și a chemat lupii din padure, și a început să-i mângâie, așa cum Daniil îi mângâia pe lei. 

Și cineva a zis: „Măi, Părintele ăsta Arsenie a chemat lupii din pădure! Ia vedeți, ce face acolo?” 

Și când au ieșit din biserică, a început să-i mângâie și a zis: „Măi, și cu lupii aștia mă înțeleg, numai cu voi nu mă pot înțelege!” 

Și din clipa aceea imediat s-a schimbat atmosfera. Parintele și-a spus cuvântul și revenirea n-a mai fost cu probleme. 

(Pr. Ioan Ciungară, Copăcel) 

 

*Vor merge în iad cu Biblia în mână! 

 Zicea să nu ne prindem mintea cu sectanţii, pentru că nu putem să reuşim cu ei, căci sunt atât de înrăiţi, încât: “Mie, au sărit şi mi-au rupt cartea.” Părintele a hotărât să le argumenteze din Biblie, şi ei, dacă au văzut că nu pot să-i răspundă, au sărit să-i rupă cartea. 

(Gheorghe Silea, 45 ani – Sâmbăta de Sus) 

 

*Nişte oameni din Vistea l-au invitat pe Părintele să facă Vecernia în Vistea de Sus. Erau mulţi sectari acolo. Când a ajuns acolo, Părintele a zis: “Dar ce văd aici? O mulţime de persoane care nu-şi pot face Sfânta Cruce... Să iasă toţi afară!” 

Încet-încet, deşi se codeau, au ieşit. Le-a spus Părintele: “Eu vă cunosc pe voi, căci aveţi pecetea satanei pe frunte şi vă arăt cu degetul!” 

După ce au ieşit toţi, Părintele şi-a rostit cuvântul. 

(Beleana Ileana, Recea) 

 

*Pocăiţilor le spunea că, dacă nu cred în Iisus Hristos, în Maica Domnului şi în Sfânta Cruce, vor merge în iad cu Biblia în mână. 

(Cismaș Eugenia, 78 ani, Făgăraș) 

Vizualizări: 120 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Măi, cu, numai, lupii, nu, înțelege!, voi, înțeleg, pot, și, , aștia | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Uite, vă dau sfat să citiți mereu cărți din Sfinții Părinți...

Postiți cu zâmbet, cu dragoste și cu bucurie!

Eu cred în Tatăl, în Fiul şi în Duhul Sfânt!

Sfântul Ierarh Luca al Crimeii refuza să opereze fără să se roage la icoana Maicii Domnului

Nu mai vorbiți unul despre altul de rău! Vorbiți numai de bine!

Total comentarii : 0
avatar