8:49 PM
Niciodată nu veți avea pace și liniște sufletească dacă nu veți iubi și ierta ca Hristos!

Să te pârască poate oricine, dar să te vândă nu poate decât acela care mănâncă pâine cu tine. Rău poate să-ţi facă orice semen, cât de străin şi de depărtat ar fi de tine, dar cel mai mare rău nu ţi-l poate face decât acela care neapărat îţi stă cel mai aproape. De aceea, nici durere mai mare nu poate produce nimeni pe lume, ca acela de la care ai dreptul să aştepţi cea mai mare bucurie.

Dragă suflete care ai avut pe lume harul de a avea un învăţător din pâinea căruia te hrăneşti, fii cu luare-aminte şi nu lăsa nici un fel de gând satanic să-ţi pătrundă în inimă împotriva învăţătorului tău! Oricât de mare îţi pare fericirea pe care ai putea să ţi-o cumperi prin vânzarea binefăcătorului tău, nu o dori! Oricât de mare rău ţi s-ar părea că ţi-a făcut el, nu dori niciodată să te răzbuni pe părintele tău, pe învăţătorul tău, pe binefăcătorul tău, căci preţul cu care îl vei vinde şi săgeata cu care îl vei străpunge vor arde în vecii vecilor mâinile şi inima ta.

Niciodată nu veți avea pace și liniște sufletească dacă nu veți iubi și ierta ca Hristos! Noi nu știm să iertăm. Tu, care vii la biserică - eu pentru tine vorbesc - tu care știi că Dumnezeu vrea pace, tu prin tăcere să dezarmezi pe cel care a pornit cearta, căci din dușman, poți să ți-l faci prieten. Această comportare arată diferența dintre tine, care intri cu folos în biserică și cel care nu vine sau vine numai cu trupul. 

(Preotul martir Constantin Sârbu)

Vizualizări: 2104 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: liniște, Hristos!, nu veți, ca, ierta, niciodată, sufletească, veți, și, pace, Dacă, iubi, avea, nu | Evaluare: 3.0/1

Alte articole

Părintele Cleopa - Scopul suferinţei pentru creştini este unul singur: ispăşirea pacatelor

Sfaturi pentru părinți

Părintele Cleopa - În fiecare zi să punem câte ceva în traista faptelor bune pentru veşnicie

Nu judecați și nu veți fi judecați!

În Cine trebuie să credem?

Total comentarii : 0
avatar