9:19 PM
Nimic să nu vă facă să deznădăjduiți!

Însuşirile celui ce este plin de râvnă întru cunoştinţă sunt acestea: iubirea fierbinte pentru Dumnezeu şi pentru aproapele său, blândeţea, îngăduinţa faţă de slujitorii şi închinătorii altui dumnezeu, binefacerea şi bună-purtarea. El poartă semnul adevăratului creştin.
Dacă duci lupta cea bună, Dumnezeu te va întări. Lupta care întărește neputințele noastre, lipsurile și greșelile noastre, este oglinda stării noastre duhovnicești. Cine nu s-a luptat, nu s-a cunoscut pe sine însuși. Luați seama și la greșelile cele mai mici. Dacă vi se întâmplă, din neluare aminte vreun păcat, nu deznădăjduiți, ci ridicați-vă degrabă și cădeți la Dumnezeu, Care are puterea să vă îndrepte.

Înlăuntrul nostru avem neputințe și patimi și greșeli înrădăcinate adânc, și multe dintre ele sunt și moștenite. Toate acestea nu se taie cu o mișcare bruscă, nici cu mâhnire adâncă, nici cu neliniște, ci cu răbdare și stăruință, cu grijă și atenție. Tristețea exagerată ascunde înlăuntrul ei mândria. De aceea este vătămătoare și primejdioasă, și de multe ori este înmulțită de diavol, ca să taie avântul luptătorului. Calea care duce la desăvârșire este departe!

Rugați-vă Lui Dumnezeu să vă întărească. Să înfruntați cu răbdare căderile voastre și după ce vă ridicați, să alergați degrabă, să nu stați precum copiii în locul în care a-ți căzut, plângând și tânguindu-vă nemângâiați. Privegheați și vă rugați, ca să nu cădeți în ispită. Nu deznădăjduiți dacă mai cădeți în vechile păcate. Multe dintre acestea sunt puternice - și din fire și din obișnuință. Odată cu trecerea timpului, însă, și prin grijă înmulțită, ele sunt biruite. Nimic să nu vă facă să deznădăjduiți!
După cum soarele este lumină pentru trup, rugăciunea este umină pentru suflet. Cel ce voiește să fie iubit de Dumnezeu, trebuie să îl iubească pe aproapele său.

(Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina)
 

Vizualizări: 1393 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: , , facă, deznădăjduiți!, nu, nimic | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Crezi că ești un bun creștin?

Hristos nu intră într-o inimă ocupată de vrăjmăşie...

Mâinile la muncă, mintea şi inima la Dumnezeu!

Cine mulţumeşte Lui Dumnezeu în boală, este un martir de bună voie

Pâinica Lui Dumnezeu

Total comentarii : 0
avatar