9:00 PM
O lume mai bună se poate face doar prin bunătate noastră, nu prin răutate

Cea mai mare școală a vieții este să cunoști pe Dumnezeu și pe tine însuți. Dacă ne-am judeca mereu pe noi și faptele noastre, nu am mai avea timp să judecăm pe alții și faptele lor! Nu lăsa lucrurile exterioare să le distrugă pe cele interioare! Mereu se vor găsi motive sau oameni care să te tragă în jos, dar caută bine în tine și vei găsi mult mai multe motive care să te ducă în sus. Iubește cu adevărat și fără de păcat! Iartă, iubește, cucerește tot ceea ce cerul dorește. Gândul și urechea ta nu le apleca la oameni, căci vei fi rănit, apleacă-le la Dumnezeu și vei fi mântuit.
 
Nu vă speriați, țineți-vă aproape de Dumnezeu și nu vă va atinge nimic rău. Dacă față de Dumnezeu ești în regulă, curat, împăcat, atunci ești un om minunat, chiar dacă de lume ești urât, judecat sau alungat. Tu iartă, iartă pe oricine, căci aceasta este cea mai mare minune astăzi.
 
Nu îi poți opri pe cei ce vor să-ți facă rău, oricât de bun ai fi tu, dar poți ca tu să nu faci rău nimănui. Omul zilelor noastre este foarte instabil atât în credință cât și în prietenie. Oamenii se vând prea ușor, fie unii pe alții, fie pe ei înșiși. Respectul, încrederea, iertarea, iubirea, dragostea, smerenia, răbdarea le mai găsim doar în cărți. Imposibil să fie o lume mai bună, dacă noi suntem mai răi pe zi ce trece. O lume mai bună se poate face doar prin bunătate noastră, nu prin răutate.
 
Îndepărtarea de Dumnezeu, de adevăr, de normalitate, aduce multă pedeapsă și greutate. Omul întrece măsura în toate păcatele și fărădelegile. Nu se mai roagă, nu se mai pocăiește, nu se mai spovedește și atunci inima i se umple de invidie și ură. Avem timp de orice, mai puțin de Dumnezeu. Omul se strică pe zi ce trece, se îndepărtează de Dumnezeu și se afundă în păcate tot mai rău. Nu mai crede în ce spune Sfânta Scriptură, dar crede tot ce spune televizorul sau internetul. Nu mai caută în Evanghelie adevărul, acolo unde l-ar găsi neștirbit, ci îl caută pe internet unde minciuna este înfloritoare. Din această pricină dispare puterea de a se mai ruga, dar mai ales de a ierta. Dispare puterea de a mai iubi curat. Dispare normalitatea și dreptatea, iar în locul lor apar superficialitatea și anormalitatea. Trebuie multă rugăciune și curăție ca să trecem cu bine în veșnicie.
 
Încearcă să nu lași ca vorbele oamenilor să înlocuiască cuvintele Lui Dumnezeu. Şi orice tulburări sau sminteli ai vedea în jurul tău, trebuie să rămai statornic în credință. Şi cel mai bine este dacă poți trece peste toate câte ţi se întâmplă, fără să judeci, căci atunci vei scăpa și tu de judecata Lui Dumnezeu. Împrăștie în jurul tău doar iubire și iertare, smerenie și dragoste adevarată.

(Părintele Ioan Danci)
 

Vizualizări: 1309 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: mai, nu, bună, Prin, SE, noastră, Doar, Poate, face, Bunătate, răutate, lume | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Nu mai poți posti? Nu vrei...

Cel mai greu păcat care stăpâneşte în lume astăzi este necredinţa în Dumnezeu

Nu vă temeți! Nu vă pierdeți nădejdea! Nu uitați că Dumnezeu este cu noi!

Cât de bine îmi pare că m-am făcut ortodox!

Ai căzut? Ridică-te!

Total comentarii : 0
avatar