1:16 AM
Obișnuiți-vă cu rugăciunea, obișnuiți-vă să stați aproape de Dumnezeu!

Aș vrea, dragii mei, să vă rog, după ce va trece pandemia asta, să vă duceți la biserică, să aud că nu mai sunt locuri în biserică și toate bisericile să fie pline, cum se spune - să rupeți ușile bisericilor - să intrați... chiar și în jurul bisericilor să fie plin de lume.
Duceți-vă, dragii mei, spovediți-vă, să nu mai prididească preoții să spovedească, că o să vină timpuri când nu o să mai aveți lucrurile astea. Duceți-vă și hrăniți-vă la biserică, căci harul Lui Dumnezeu cel mai mult, în biserică îl primim. Nu vedeți că atunci când te duci la biserică, două ceasuri dacă stai acolo și te rogi, cât de multă bucurie primești?

 

Vedeți, dragii mei, în biserică primim cel mai mult har. Să ne ducem cât de mult putem la biserică, nu contează, la priveghere, la liturghie, la ce putem, acum, cât mai avem biserică - să ne bucurăm și să ne hrănim, să ne alimentăm duhovnicește pentru timpurile când nu o să mai avem biserici.
 

Obișnuiți-vă cu rugăciunea, obișnuiți-vă să stați aproape de Dumnezeu, c-o să vină timpurile să avem nevoie de așa ceva și n-o să mai fie! Să ne întărim duhovnicește, să devenim puternici cu mila Lui Dumnezeu!
Ceea ce-l deranjează pe diavol e Biserica și tainele Bisericii. Numai cât faci sfânta cruce, deja diavolul se depărtează, pentru că el nu suportă lucrurile astea. Deci, armele cele mai puternice sunt sfânta cruce și Maica Domnului.

Cam asta facem noi: ne legăm de pământul ăsta cu toată nebunia lui de parcă ar fi veșnicia aici și sufletul - care nu trăiește 100 de ani, cât gândim noi - sufletul trăiește miliarde și miliarde de ani, adică trăiește veșnic. Ar trebui să-i dăm 20% la trup și 80% la suflet...

 

(Monahul Pimen Vlad din Muntele Athos)

Vizualizări: 17656 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Stați, , obișnuiți-vă, rugăciunea, De, cu, Dumnezeu!, Aproape | Evaluare: 3.9/10

Alte articole

Diavolul se spală pe mâini de pătimirile noastre

Cuvinte de folos de la părintele arhimandrit Justin Pârvu

Poţi să ai un milion de lumânari, nu-ţi ajută nimic la moarte... asta-i lumina: faptele bune!

Ai căzut? Ridică-te!

Să mergem la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie să ne întâlnim cu Dumnezeu!

Total comentarii : 0
avatar