9:28 PM
Părintele Cleopa - Mărturii ale credincioșilor

Fiind întrebat de frați cum a petrecut în pustie și ce mânca, părintele Cleopa le spunea: "Învățați-vă să postiți! Eu am mâncat un cartof la zi, dar va veni vremea când veți fi bucuroși să aveți un cartof la săptămână, dacă îl veți avea și pe acela...“

***

Cu puțin înainte de plecarea Părintelui Cleopa la Domnul, au venit la el două creștine din comuna Poiana Teiului și au primit binecuvântare. Apoi, cerând cuvânt de folos, bătrânul le-a zis: "Eu mă duc la Domnul de-acum, dar pe voi vă așteaptă vremuri grele!”

***

Un alt frate a zis bătrânului:

– Părinte, dacă o să fim în închisoare pentru credință și dacă ni se schimbă gândirea prin hipnoză, avem vreo vină?

– Nu te poate schimba nimeni dacă ai în inima ta pe Doamne Iisuse… Când zici Doamne Iisuse… se cutremură tot Iadul, numai să zici din inimă.

***

Spunea bătrânul: “Odată am fost arestat de Securitate la Mănăstirea Slatina și apoi dus la Fălticeni. Aici am fost bătut și băgat într-un beci în care ardeau câteva sute de becuri. Toți care intrau acolo, ieșeau aproape nebuni. M-au băgat și pe mine ca să îmi pierd mințile. Nu mai vedeam cu ochii și nu mai puteam de căldură. Atunci mi-am coborât mintea în inimă cu rugăciunea Lui Iisus. După o oră m-au scos și s-au mirat cu toții că încă mai vorbeam și mergeam fără să mă țină nimeni.

***

Un frate l-a întrebat pe părintele Cleopa dacă este mai bine să rămână în mănăstire sau să se întoarcă în lume. Iar părintele i-a raspuns: "Rămâi aici, nu te mai duce în lume. Acolo este Sodoma și Gomora!”

***

Odată era părintele în cimitir și a spus unor frați aceste cuvinte: “Măi, băieți, sunteți înalți ca brazii, dar tot ca brazii puteți cădea la o furtună, pentru că nu vă înfigeți rădăcinile în Sfânta Scriptură și în Viețile Sfinților Părinți, care sunt ca o carte pentru noi.”

Extras din "Profeții și mărturii creștine pentru vremea de acum", Editura Cartea Ortodoxă, Alexandria 2008

Vizualizări: 1465 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Părintele, credincioșilor, ale, Cleopa - Mărturii | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Să intrăm în cămara noastră, acolo unde ne vede și ne aude Dumnezeu

Pilda Fiului de Gospodar și a vrăjitorului negru

MAMA - de Vasile Militaru

Părintele Ioan Danci - Mai oprește-te, omule, din grijile și zbuciumul acestei lumi!

Silnicia nu ţine de viaţa veșnică. Nici un act impus prin forţă nu ne poate mântui!

Total comentarii : 0
avatar