9:11 PM
Părintele Ioan Danci - Dacă căutăm mereu pacea, nu avem timp de război...

De aici, din vârf de munte, vă îndemn la rugăciune! De aici, din depărtare, vă îndemn să aveți răbdare! De aici, de pe colină, vă îndemn să aveți iubire! De aici, de prin pădure, vă îndemn la voie bună! Nu vă culcați fără să vă rugați, fără să iertați și fără să vă închinați!
Da, omule drag. Și astăzi cineva te-a supărat.... Să nu fii ca el, iar dacă vrei să nu fii ca el, atunci trebuie să-l ierți, doar așa se vede diferența. Apoi, stai liniștit, în fiecare zi se găsește cineva să te supere, iar tu, ca să-i faci în ciudă și să te diferențiezi, iartă în fiecare zi! Fă un obicei cu iertatul acesta! Niciodată nu căuta răzbunare, răzbunarea aduce după ea în viața celui ce o folosește, toată răutatea lumii, toate necazurile! Ai obosit în agitația și răutatea acestei lumi? Ieși puțin din ea, întra în cămara inimii tale și roagă-te. Cel mai bun refugiul este în inima ta! Acolo, dacă știi să cauți, Îl găsești pe Dumnezeu! 

 

Ce nu ai prețuit astăzi, regreți mâine. Ar fi minunat să prețuim astăzi totul, ca mâine să fim fericiți și împliniți! Momentul acesta ne aparține, îl avem cadou de la Dumnezeu, să ne bucurăm din plin de el. Momentul următor nu știm dacă ne aparține. Foarte mult contează să trăim frumos, ca cei ce ne înconjoară să se bucure de existența noastră. 
Haideți, zâmbiți! Este gratis și face bine! Vă îmbrățișez Întru Hristos!

 

Să nu uitați, dragilor, să plecați cu mic și mare la Sfânta Liturghie, ca nici Dumnezeu să nu uite de a noastră mântuire! Nu vă culcați fără să vă rugați, fără să iertați și fără să vă închinați! Culcați-vă împăcați și o să vă treziți binecuvântați! Oricine te vorbește de rău, lasă-l în grija Lui Dumnezeu. Tu vorbește pe oricine de bine și atunci sufletul tău se va simți foarte bine! 
Dacă avem în mintea și inima noastră mereu o rugăciune, atunci nu este loc să fie și întinăciune. Dacă căutăm mereu pacea, nu avem timp de război! Dacă iubim mereu, ura nu are cum să stea în preajma noastră!

Vizualizări: 1642 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: De, mereu, război..., timp, nu, Căutăm, avem, Danci - Dacă, Ioan, pacea, Părintele | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Cum să ne rugăm la Dumnezeu

Maica Domnului și păcatul strămoșesc

CE-AȘ FI DE NU AȘ CREDE-N TINE? - de Preot Sorin Croitoru

Din minunile copilăriei Lui Iisus

Părintele Ioan Istrati - Ar trebui o lege care să interzică evacuarea bătrânilor de către urmași

Total comentarii : 0
avatar