7:35 PM
Părintele Ioan Danci - Mai oprește-te, omule, din grijile și zbuciumul acestei lumi!

Zâmbește, e gratis și face bine! Iubește, este cel mai profund sentiment! Iartă, este cel mai plăcut și minunat lucru! Ajută, este lucru care te împlinește! Bucură-te de fiecare clipă, poate fi ultima pe care o ai! Mulțumește Lui Dumnezeu pentru toate, este datorie obligatorie să o faci!

Mai oprește-te, omule, din grijile și zbuciumul acestei lumi! Caută un loc de rugăciune, o Biserică pe aproape, sau dacă ești în jurul casei, intră în cămara ta, ridică ochii și mâinile spre Cer și mulțumește Lui Dumnezeu pentru toate. Apoi, acolo în taină, vorbește cu Dumnezeu despre problemele tale și El te va ajuta. Vorbește și cu Maica Domnului și cu sfinții dragi. Când vei termina de vorbit și te vei întoarce la ale tale, totul se va schimba pentru tine. Vei vedea o rezolvare, acolo unde nu ai mai avut speranță. Doar fă acest lucru cu toată tăria și credința ta. Să nu ai îndoială!

Unii spun că fac mare greșeală punând la sufletul vorbele oamenilor. Ca duhovnic, nu ai cum să nu îți pese, pentru că atunci ai fi superficial. Poate nu mă ating vorbele lor rele și otrăvitoare, îndreptate spre mine sau spre altcineva, dar mă doare când văd răutatea din inima omului. Să judeci pe cineva este atât de ușor și se face cu atâta ușurință, dar să incerci să descoperi un om, să-i vezi trăirea cu adevărat, Doamne, cât este de greu! Toți te judecă, nimeni nu te cunoaște și aici se vede cât de superficial este omul. Și când omul combină superficialitatea cu vicleșugul și cu răutatea, atunci devine pentru societate, pentru aproapele, un dezastru sufletesc, cât și trupesc. Omul, dacă s-ar cunoaște cu adevărat pe sine însuși, i-ar fi rușine să mai judece pe celălalt. Vedem cu toții că păcatul în lumea în care trăim a devenit virtute.

Astăzi, dacă faci glume la adresa Bisericii, dacă faci mișto de preoți, dacă faci păcate, ești de lăudat, ești apreciat în grupul de prieteni, în societate. Dacă mergi la Biserică, la spovedanie, la împărtășanie, ești luat în râs, îți vor spune că ești înapoiat... Tot ce contează, omule, este raportul tău cu Dumnezeu. În rest, toate sunt prea trecătoare! Ceilalți oameni te vor judeca oricum, și când faci bine și când faci rău. Contează ca tu, în ceea ce faci, să fii împlinit și plăcut Lui Dumnezeu.

Nimeni nu are dreptul să te judece, omule, decât numai Dumnezeu! Știu, este dureros să fii judecat de apropiați, de prieteni, dar mai ales de casnicii tăi. Aceștia toți, ar trebui să-ți ia apărarea, să se pună scut între tine și străinii care te judecă și nu să te arate cu degetul, să țintească spre tine. Oricum, tu, omule, trebuie să rămâi natural, sincer, iertător și plăcut în fața Lui Dumnezeu. Omul oricum te rănește, dar nu uita, Dumnezeu tot timpul te iubește! Nu te supăra, nu te intrista de ceea ce îți pricinuiesc oamenii, bucură-te că avem Un Dumnezeu Care judecă cu dreptate și răsplătește la fel.

Poate și astăzi vei fi judecat, ponegrit, jignit, umilit, omule. Sau poate vei fi lăudat, apreciat, vorbit de bine... Dacă te vei lăsa cuprins de cele enumerate mai sus, vei cădea în cursa diavolului. Primele te vor duce la supărare și deznădejde, cele din urmă te vor duce la mândrie și slavă deșartă. Nu pleca urechea la vorbe, că este plin peste tot de ele, caută spre fapte și alege de acolo ca albina, tot ce este curat și dulce, tot ce este frumos și hrănitor. Încearcă, omule, să te descoperi singur, ca să poți și îndrepta acolo unde este nevoie de îndreptare, pentru că, dacă te vei lua dupa vorbele oamenilor, atunci vei  cădea în confuzie totală. Îndreaptă-te prin Sfânta Evanghelie și atunci nu vei greși niciodată! Haideți, zâmbiți, e gratis și face bine! 

Vizualizări: 3990 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: oprește-te, acestei, din, zbuciumul, grijile, lumi!, Danci - Mai, omule, Părintele, și, Ioan | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Uite, vă dau sfat să citiți mereu cărți din Sfinții Părinți...

Viața-i precum clipa: acum au sunat clopotele de la botez… și acum le auzi pe cele de înmormântare…

POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, nu mă lăsa pe mine!

Să rostești cât de mult Rugăciunea Lui Iisus!

Total comentarii : 0
avatar