9:13 PM
Părintele Pimen Vlad - Ce viață ar trebui să ducem ca să fim mai buni?

- Ne puteți spune ceva despre viață, despre noi, creștinii... ce viață să ducem, cum ar trebui să fim ca să fim mai buni?

- Ca și creștini, trebuie să trăim în prezența Lui Dumnezeu, adică viața noastră să nu existe nicio clipă fără Dumnezeu. Și asta ce înseamnă? Când ne trezim dimineața, să spunem: "Slavă Ție, Doamne că m-am trezit și azi!" Înainte de orice am face, întotdeauna cu "Slavă Ție, Doamne!" Și după aia continuăm... ne ducem și dăm cu apă pe față, facem de-ale noastre, dar să pornim cu Dumnezeu.

Să mulțumim Lui Dumnezeu că ne-a trezit, ne-a ridicat din pat și-n ziua de azi, că poate mulți nu se mai ridică. Și după aia să facem câteva metanii, să ne rugăm Lui Dumnezeu să ne ajute în ziua aceea, acolo unde ne ducem noi să sărutăm icoana Maicii Domnului, să-I cerem ajutorul în ziua aceea să fie cu noi, și ne facem treaba. Orișiunde ne-am duce pe drum, dacă putem, o rugăciune mică să spunem, că rugăciunea aia înseamnă vorbire cu Dumnezeu; și-atunci, noi, vorbind cu Dumnezeu, Dumnezeu ne răspunde, dar ne și ajută, și-n felul ăsta Îl avem pe Dumnezeu în viața noastră. Oriunde ne ducem, că trecem pe lângă o biserică, facem cruce și spunem: "Sfinte al Lui Dumnezeu, Maica Domnului, ajută-mă!" Și trecem mai departe. Întotdeauna să cinstim locașurile astea unde se aduce slavă Lui Dumnezeu, unde se face Sfânta Liturghie, și chiar la o cuce sau troiță de treci, fă o cruce ca să te ajute Dumnezeu; și tot ce facem în ziua aia să fie spre slava Lui Dumnezeu. Și asta ce înseamnă? Să ne purtăm frumos cu toți cei din jurul nostru, cu toți cei pe care îi întâlnim, pentru că nu-i întâmplător nimic în viața noastră, orice om l-am întâlni, are un rol în viața nostră - sau ne folosim noi de el, sau el de noi. Și-acolo unde lucrăm, la fel, cu frumos și cu respect; și după aia când ne întoarcem acasă, iarăși, să nu uităm să mulțumim Lui Dumnezeu că ne-a adus acasă, că mulți nu mai ajung acasă; mulți fac accidente, suferă alte lucruri... Noi sărutăm icoana Maicii Domnului și spunem: "Maica Domnului, Îți mulțumesc că m-ai adus și azi acasă: la familia mea, la copiii mei, la cei dragi ai mei." Și-n felul ăsta dacă ne ducem viața, o să vedem ajutorul Lui Dumnezeu și al Maicii Domnului în viața noastră. Duminica frumos la biserică, la Sfânta Liturghie, duși copiii acolo, împărtășiți în fiecare duminică, că zice: "Cel mai frumos vorbim cu Dumnezeu în casa Lui, în casa Domnului!"

Sfânta Împărtășanie pentru ce-i? Pentru sănătatea sufletească și trupească, deci, devine sănătos și trupul și sufletul. De asta la copii e recomandată cât de des, pentru că vor crește cum trebuie - sănătoși și sufletește și trupește. Și astfel vom vedea că viața nostră decurge sub grija Lui Dumnezeu, sub Acoperământul Maicii Domnului și cu ajutorul sfinților. Să trăim așa și o să vedem că viața devine frumoasă.

Doamne ajută!

(Părintele Pimen Vlad din Muntele Athos)

 

Vizualizări: 1284 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Vlad - Ce, ar, trebui, , ducem, buni?, Pimen, Părintele, mai, Viață, ca, Fim | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Părintele Ioan Istrati - Doamne, izbăvește lumea de tirania diavolească a războiului!

DRAGOSTEA BUNICUȚEI

Cum vede lumea preoția...

Sfântul Macarie Egipteanul avea darul de la Dumnezeu de a-i învia pe cei adormiți

Păcat mare este mânia!

Total comentarii : 0
avatar