11:03 PM
Poţi să stai învelit în bani, o suferinţă interioară tot ai...

Știți voi ce înseamnă vederea duhovnicească?
Acestea nu sunt poveşti cu zâne!

Vii tu aşa în faţa unui preot care îşi zice că e văzător cu duhul, un popă plin de rafinament şi plin de impresii pe el, şi-ţi spune:

„Vei avea o problemă, vei avea o greutate!”

Toţi avem o problemă, toţi avem o greutate... şi tu şi eu, nimeni nu e fără o problemă. Oricine are un părinte bolnav, ori o problemă la serviciu, o neputinţă, o întristare, nimeni nu e fericit şi dă pe afară, nimeni nu mai poate de bine.

Poţi să stai învelit în bani, să dormi pe baloţi de bani, o suferinţă interioară tot ai. Şi când ai atâţia bani de nu ai ce face cu ei, te gândeşti să nu-ţii fure cineva şi tot e o grijă. Deci, nu există aşa ceva.

Şi când te duci la un impostor... ca să-i zici aşa:

– Părinte, ştiu că am probleme, mata scoate-le dacă ştii cum, nu trebuie să mi le zici că eu le ştiu. Pentru asta am venit!

***

Noi am pierdut cel mai elementar lucru - inocenţa.

Deci creştinii trebuie să fie ca mieluşeii pentru că n-a purtat degeaba Hristos miel la gât şi nu a vorbit degeaba de oaia cea pierdută. Putea să spună că e în căutarea tigrului celui pierdut? Nu! A spus oaia cea pierduta! Şi ăla e omul, simbolul blândeţii şi ochilor umezi, a feţei expresive, ce-ţi atrage mila Lui Dumnezeu și bunătatea Lui. Dacă Dumnezeu este bunătate și creștinii tot blânzi trebuie să fie.

(Părintele Calistrat Chifan)

Vizualizări: 1028 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: suferinţă, ai..., interioară, poţi, tot, în, învelit, Stai, , bani | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Haideţi, copii ai Lui Dumnezeu, veniţi să ne închinăm şi să cădem la Hristos!

Vrei să ajungi să fii chip îngeresc? Iubește!

Postiți cu zâmbet, cu dragoste și cu bucurie!

Treceți pe la duhovnic, oameni buni! Spovediți-vă, împărtășiți-vă, nu lăsați greutățile, necazurile cotidiene să vă copleșească!

3 zile de bunătate

Total comentarii : 0
avatar