8:40 PM
RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTA MUCENIȚĂ FILOFTEIA LA VREME DE BOALĂ

Sfântă mare muceniță a Lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul Lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El Însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Așa, Sfântă mare muceniță a Lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră.
Fie-ți milă și roagă-te Lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: Bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee!
Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău Sfânt! Că Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Vizualizări: 682 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: De, rugăciune, la, Sfânta, Filofteia, muceniță, vreme, către, boală | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

MAMĂ, SĂ-ȚI AȘTEPȚI FECIORUL! - de Eliana Popa

Nu ne putem mântui dacă nu ne iubim, dacă nu ne iertăm și dacă nu ne ajutăm unii pe alții

Fii mai presus de cuvintele oamenilor: să nu te atingă nici lăuda, nici ocara din ele!

Viața Sfântului Cuvios Părinte Paisie Aghioritul

Nu te teme de cei ce te bârfesc; nu merită să te lupți cu ei! Liniștea și zâmbetul tău îi poate zăpăci pe toți!

Total comentarii : 0
avatar