10:58 PM
Biruiți răul cu binele, că de partea binelui este Dumnezeu!

*Să vă spovediți și să vă împărtășiți. Să aveți o clipă în care să vă împăcați cu Dumnezeu. Să folosiți clipa întâlnirii cu Hristos ca pe o rază de soare care vă luminează viața, că El este Calea, Adevărul și Viața. Să-L luați pe Hristos cu inima împăcată cu Dumnezeu. Să nu plecați din fața Lui Hristos întristați, ca tânărul bogat care n-a înțeles cu Cine stătea de vorbă.
Biruiți răul cu binele, că de partea binelui este Dumnezeu! Trupul trăiește dacă e locuit de suflet, iar sufletul trăiește dacă e locuit de Dumnezeu. Moartea trupului este despărțirea de suflet, iar moartea sufletului e despărțirea lui de Dumnezeu.

*Eu nu vă dau canoane cu rugăciuni multe, cu metanii multe sau post greu. Eu cer omului să se îndrepte, să nu mai facă păcate. Acesta e canonul: să te lași pentru totdeauna de păcate!
Să lăsăm toate pentru Sfânta Liturghie; aceasta mai ține lumea - aceasta și rugăciunile Maicii Domnului.

*Ne spunea mereu părintele Arsenie Boca să alergăm la Sfânta Liturghie... să lăsăm toate pentru Liturghie. Pentru că, zicea dânsul, aceasta ţine lumea. Şi astăzi, dacă mereu vom căuta Sfânta Liturghie şi mereu vom striga la Mântuitorul şi la Maica Domnului, avem nădejde că Dumnezeu va mai ţine încă darul Duhului Sfânt între noi. 

Cum a scris Părintele şi a pictat pe icoană, în biserică:
„Cu voi sunt... Trup şi Sânge, până la sfârşitul veacurilor!" 

*Şi zicea dânsul: 
„Aceasta însemnează Sfânta Liturghie. Dar şi dacă se va întrerupe Sfânta Liturghie, nici atunci nu ne părăseşte Dumnezeu. Pentru că El este Tată, iar Maica Domnului - Mamă; şi El nu Se leapădă de noi niciodată, chiar dacă noi, Doamne fereşte, ne lepădăm de El. Numai să nu ne lepădăm noi…

*A fi fericit înseamnă a-l face fericit pe celălalt. De la cârma minţii atârnă totul. Dacă nu ai ordine în minte, nu poţi avea ordine în viaţă. 

*Iubeşte smerenia, că prin ea Dumnezeu îţi va acoperi păcatele. Smerenia este sarea virtuţilor. Toate diamantele lumii sunt un gunoi, faţă de o clipă petrecută în lumina dumnezeiască. Oare ştii, omule, că din prima şi până în ultima zi a vieţii tale alergi mereu? Îţi transporţi sufletul spre limanul împărăţiei Lui Dumnezeu, în căruţa trupului tău. Fii hotărât! Încearcă şi ai să vezi cât poate un om care vrea să fie curat. 

*Când vin necazurile, tu să rosteşti: "Aşa-mi trebuie!" Fă binele şi aşteaptă răul. Fără îndoială, la ziua Judecăţii nu vom fi întrebaţi ce-am citit, ci ce-am făcut; nici dacă vom vorbi cu dibăcie, ci dacă am trăit cum se cuvine. Nu suntem născuţi de timp, ci de veşnicie. Aşa se face, că avem într-o fărâmă de ţărână şi celălalt tărâm. Deşi trăim o vreme îmbrăcaţi de lumea aceasta, totuşi ni se întâmplă clipe când "fratele vis" şi "sora moarte" ne dau târcoale şi ne despică făptura în două.

(Părintele ieromonah Arsenie Boca)

 

Vizualizări: 20803 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Biruiți, Binele, Partea, Dumnezeu!, De, răul, binelui, este, cu, | Evaluare: 3.0/6

Alte articole

Bunica-închide-uşa

Părintele Arsenie Boca - Să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce...

Icoana Sfântului Ierarh Nicolae, în care s-a tras cu mitraliera

DESCHIDE MAMĂ, POARTA! - de Eliana Popa

Dacă nu știi să iubești, nu vine harul Lui Dumnezeu

Total comentarii : 0
avatar