8:42 PM
Rugăciunea mamei nu are egal pe lumea asta!

Femeile au crescut copiii în respect față de Biserică, în frică de Dumnezeu, indiferent de epocă, de conducere, de ideologii. Femeile, prin abnegaţia lor, prin grija lor faţă de prunci şi faţă de viitorul familiilor lor, i-au înfrânt şi pe Stalin, şi pe Dej, şi pe Ceauşescu…

Dictatorii conjuncturali vor să distrugă în câţiva ani ceea ce un popor a întemeiat în două milenii. Toate furtunile trec. Lasă răni, dar trec. De asta trebuie să fie convins omul, românul, că dreptatea este, în final, de partea celor înţelepţi şi a celor răbdători. Lecţia răbdării mamelor române ar trebui să fie o lecţie pentru toată lumea, fie politician, fie intelectual, fie truditor obişnuit.

Mama îl face pe prunc om, ea îi arată calea, ea i-L relevă pe Dumnezeu. Familia frumoasă, închegată, înţeleaptă în comportament, este cea care dă schimbul de mâine pentru orice societate.

Rugăciunea mamei pentru pruncii ei este mai puternică şi mai ascultată decât chiar rugăciunea preotului. La un părinte tot venea o femeie să plătească pentru ca să i se întoarcă băiatul plecat de acasă, pierdut în lume… I-a zis părintele: “Mă, ai plătit la biserici de-l poţi cântări în bani… Mai bine roagă-te pentru el, şi o să se întoarcă. Rugăciunea mamei nu are egal pe lumea asta!

Părintele Justin Pârvu

Extras din ”Daruri duhovnicești”, Ed. Eikon, Cluj-Napoca, 2011

Vizualizări: 1008 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: are, Egal, rugăciunea, nu, Lumea, pe, asta!, mamei | Evaluare: 3.0/1

Alte articole

Părintele Ioan Istrati - SĂ NE ÎNTOARCEM LA HRISTOS!

Părintele Arsenie Boca - Aş întreba pe cei ce nu au cruce: cu ce semn vă apăraţi voi de diavol?

N-a creat Dumnezeu femeia să fie batjocoră pe lume...

Postiți cu zâmbet, cu dragoste și cu bucurie!

Cuvinte de folos de la părintele arhimandrit Justin Pârvu

Total comentarii : 0
avatar