10:09 PM
Să intrăm în cămara noastră, acolo unde ne vede și ne aude Dumnezeu

De acum au fost despărțite oile de capre. De la oi la capre încă se mai poate trece, dar invers a devenit aproape cu neputință. 
Nimeni nu mai convinge pe nimeni de nimic, de acum fiecare doar se va întări în alegerea lui. 
Dușmănia este dincolo de omenesc, dincolo de foloase sau rațiune. 
Așa cum nu se pot vedea "duhurile din văzduhuri" despre care ne vorbește apostolul Pavel, dar ele sînt, tot așa nu se pot vedea pricinile dezbinării dintre oameni în aceste zile. 
Așa cum cuvintele Lui Dumnezeu sînt adevărul și rămîn în veac, tot așa cuvintele diavolului sînt pururea schimbătoare pentru a vădi minciuna din ele pentru cei ce văd. 
Biserica trebuie să se întoarcă la Taină, în sens direct și ceresc, adică la acea parte din pieptul fiecăruia pe care nu o poate vedea nimeni, mai ales diavolul să nu o poată vedea. 
Căderea noastră a fost mai întîi dezgolirea sufletului în fața lumii, iar mai apoi golirea lui. Să intrăm în cămara noastră, acolo unde nimeni nu ne vede, dar ne vede și ne aude Dumnezeu.

(Părintele Savatie Baștovoi)
 

Vizualizări: 2413 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Dumnezeu, acolo, , noastră, ne, vede, Aude, intrăm, cămara, unde, și, în | Evaluare: 0.0/0

Alte articole

Călugărul și tâlharul

Părintele Arsenie Boca - Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce...

O țară nu înflorește din Parlament, nici din Guvern; înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte

Părintele Ioan Istrati - Păcatul te face rău și răutatea te face prost

AȘA ERA ODATĂ... - de Liliana Olariu

Total comentarii : 0
avatar