Să Îți mulțumesc, Părinte, c-ai păzit ființa mea;
İar în anul care iată, că aproape a trecut,
Mi-ai fost Doamne, călăuza, mi-ai fost Pavăză și Scut!

 

Mulțumesc că-n orice clipă am simţit iubirea Ta,
Că ai fost în barca vieții când furtuna era grea.
İar când  însetam pe cale și c ... Detalii... »

... More »
Înaintea icoanei Tale toți plecăm genunchii inimii și căzând înaintea ei cu ... Detalii... »
... More »

Ce pot să spun e că părintele avea forță. Când am intrat prima oară în biserică, m-am așezat după cuviință în dreapta, iar soția mea în stânga, la oarece distanță. După slujbă, s-a apropiat, arătând cu degetul spre mine și apoi spre soția mea. Din toată mulțimea aceea ne-a ales doar pe noi, încât și acum mă întreb de unde știa că suntem soț și soție. Apoi, ne-a lua ... Detalii... »

... More »

Această minune preaslăvită a Maicii Domnului s-a întâmplat în luna decembrie 2004. Pentru prima dată am auzit-o de la un călugăr grec, pe care l-am luat cu maşina, iar după câteva zile mi-a dat-o cineva scrisă, după cum o primise de la Ierusalim, de la Mănăstirea Păstorilor „Slavă întru cei de sus” din Bethleem.
 

... Detalii... »

... More »

Pe 21 iunie 2020 o tânără mamă pe nume Fanula, originară din regiunea Patras, sudul Greciei, a putut să meargă după un pelerinaj la Mănăstirea Sfințiilor Isidor. Fanula nu putea merge datorită sclerozei multiple în plăci, fiind paralizată.

În mănăstirea Sfinților Isidor se află o bucățică din Sfânta Cruce pe care părinți ... Detalii... »

... More »

Mama mea ne spunea nouă, copiilor, cu precădere un proverb pe care-l moştenise şi ea de la înaintaşii ei: "Decât să întind în unt şi să mă uit în pământ, mai bine să întind în sare şi să mă uit la soare."

Dacă m-ar întreba cineva „Ce-ai învăţat de la mama dumitale?” i-aş răspunde: Asta am învăţat: ... Detalii... »

... More »

Un odor de mare preţ al Bisericii Naşterii Domnului din Betleem este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Betleemița”, aşezată într-un frumos proschinitar, în dreapta scării ce duce în Peştera Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Icoana este unică în lume atât pentru că Maica Domnului este reprezentată zâmbind, cât şi pentru faptul că ... Detalii... »

... More »

Era un frate mut la Mănăstirea Neamț, la sfârșitul veacului 19. Slujea la gospodărie, îngrijea vacile, era plin de balegă mereu, nu-l primea nimeni, nici măcar în Biserică, stătea lângă tochița de fier și se ruga. La masă îi dădeau o strachină și mânca pe hol, că mirosea urât. Își băteau joc de el, că nu putea răspunde nimic.
N-avea decât o rasă mare de tot, ... Detalii... »

... More »

O bătrână își târa picioarele desculțe prin zăpadă. Era singură și părăsită. Toți cei care treceau pe trotuar își întorceau privirile, ca să nu-și amintească că durerile și necazurile nu se opresc nici atunci când sărbătorim Nașterea Domnului.
Doi soți tineri vorbeau și râdeau, având mâinile pline de cumpărături și daruri, și nu au luat aminte la bătrână. O m ... Detalii... »

... More »

1. Nu pune pe internet poze călărind un porc tăiat. Numai în triburile din zonele izolate se mai găsesc astfel de obiceiuri, după partidele de vânătoare, iar tu nu l-ai vânat.
2. Nu pune poze cu mâncarea, oricum prea multă, pe care ai făcut-o. Sunt copii în țara asta care nu au nici pâine pe masă de Crăciun!
3. Dacă te îmbeți, nu îți suna abuziv prieten ... Detalii... »

... More »
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 156 157 »