Atâta vreme cât trăim pe pământ nu putem fi scutiți de necazuri și de încercări. De aceea este scris în cartea lui Iov: "Ispită este viața omului pe pământ."

Nu se află om atâta de desăvârșit și de sfânt care să nu aibă uneori ispite, de care nu putem fi cu totul scutiți. Toți sfinții au trecut prin mulțime de ... Detalii... »

... More »

Da, am înţeles! Dacă mergi la moaşte, eşti prost?
Dacă mergi la grătare cu maşina, blocând circulaţia dimineaţa pe un sens şi seara pe celălalt, eşti deştept, chiar dacă laşi locul ăla unde ai băgat la maţ în mijlocul naturii ca la porci, vorba aia...
Dacă îţi dai coate cu câteva mii de „fani” la un concert pe ritm de îmtsa-imtsa al unui art ... Detalii... »

... More »

Când nu mai poți... și nu mai poți, tu să zici așa: "Doamne, vreau - nu vreau, Tu mântuiește-mă, nu mă lăsa!"

Așa să strigați la Maica Domnului: "Maica Domnului, să nu mă lași, Maica Domnului, dă-mi să nu urăsc, Maica Domnului, dă-mi să mă rog, dă-mi să te iubesc!" și atunci Maica Domnului te aude și ... Detalii... »

... More »

Ai nădejde, căci undeva, într-un departament al Raiului, sunt îngeri-contabili. Toate dăţile când ai trecut câte un bătrân strada, când ai hrănit un câine vagabond, când i-ai strecurat în palmă unui nevoiaş o sumă consistentă de bani, când ai stat la serviciu peste program fără nici un beneficiu, decât acela de a face lucrări de calitate, când ai ajutat un om pierd ... Detalii... »

... More »

Vă rog să faceți cel mai mare gest de dragoste posibil: nu lăsați muribunzii să plece nespovediți!
Am întâlnit situații îngrozitoare...
Întreb:
- Ați chemat un părinte?
- Nuuu, că nu voiam să știe că moare...
- Dar câți ani avea?
- 84
- Și ce crezi că putea să creadă, la 8 ... Detalii... »

... More »

Oare câți dintre oameni, în dimineața aceasta, când s-au trezit, au ridicat privirea în sus și au zis: "Îți mulțumesc Doamne, că m-ai trezit sănătos! Îți mulțumesc Doamne, că mi-ai dăruit cadou și această zi, și te rog ajută-mă să fie spre slava Ta! Îți mulțumesc Doamne pentru tot!

Maica Domnului, te rog, ai grijă d ... Detalii... »

... More »

Deși aceste expresii sunt folosite adesea împreună, ele desemnează realități diferite. Sunt două stări care se deosebesc și cărora le putem asocia două lucrări cel mult complementare, nici opuse, dar nici identice.
Prima precede pe a doua în ordine duhovnicească.
Mântuitorul ne spune: "Cine vrea să vină după Mine să se lepede de sine..." (Luca ... Detalii... »

... More »

1. Într-o căsnicie, dragostea trebuie să vină îndeosebi dinspre bărbat spre femeie. Acest lucru l-a făcut şi Hristos faţă de Biserica Sa. S-a dat pe Sine Însuşi ca să o facă slăvită.
 

2. Bărbatul să nu înceteze să-i arate soţiei dragostea sa, precum şi faptul că toata truda şi toată strădania lui au un singur ... Detalii... »

... More »

Ce este omul prin el însuși? Un neant, un întuneric plin de mizerie, supus degradării. Prin el însuși este incapabil să gândească și cum să gândească și ce anume să-și dorească spre binele lui adevărat. Avem deci o mare nevoie de harul Lui Dumnezeu pentru a cunoaște binele, a nu-l confunda cu răul și a folosi mijloacele cele mai bune pentru a înlătura acest rău. Ac ... Detalii... »

... More »

- Părinte, vin tineri să vă întâlnească? Ce le spuneţi?
- Păi ce să le spun? Uite ce e… Întâi de toate îi primesc aici pe cei tineri căsătoriţi, fie că au copii, fie că nu. Vin mulţi, dar întâietate au aceştia, tinerii care vor să-şi facă o familie. Şi le spun aşa:

Uitaţi ce este… Dacă diavolul vă nec ... Detalii... »

... More »
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 156 157 »