9:40 PM
Părinte, iartă-mă!

Ce pot să spun e că părintele avea forță. Când am intrat prima oară în biserică, m-am așezat după cuviință în dreapta, iar soția mea în stânga, la oarece distanță. După slujbă, s-a apropiat, arătând cu degetul spre mine și apoi spre soția mea. Din toată mulțimea aceea ne-a ales doar pe noi, încât și acum mă întreb de unde știa că suntem soț și soție. Apoi, ne-a luat deoparte și ne-a vorbit.
Pe mine m-a certat că nu am credință prea multă, iar soției mele, căreia îi scăpa degetul și fusese la 5 doctori de pomană, i-a spus:
"Mă, tu ești bolnavă, dar nu de doctori te faci bine. Dacă vrei să te vindeci, nu mai fă lucrul pe care l-ai făcut, iar raze nici atât."
A avut dreptate părintele. Și în momentul de față, soția mea își folosește mâna fără probleme. Așa era părintele - vorbea puțin și cu miez. Predica, însă, dumnezeiește. Nu te mai săturai ascultându-l. Apoi a dispărut, anchetat la Brașov și dus doi ani la Canal, pentru că spovedise șase partizani din munți. Niciodată părintele nu a pomenit măcar în treacăt despre asta. Doar tata, care a fost și el deținut politic, mi-a zis că a stat în celulă cu părintele Arsenie și acolo un gardian îl tot jignea: "Bă popo!"
Atunci s-a întors părintele și s-a uitat la el și gardianul a început să se chinuie, ținându-se cu mâinile de burtă. Într-un târziu, văzând că durerea nu încetează, a zis: "Parinte, iartă-mă!"
"De Dumnezeu să fii iertat!", i-a răspuns părintele și pe loc omul și-a revenit.

Mărturii despre Părintele Arsenie Boca

 

Vizualizări: 2343 | Adăugat de: mariusdumitru777 | Tag-uri: Iartă-mă!, Părinte | Evaluare: 5.0/1

Alte articole

Părintele Arsenie Boca - Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce...

Din minunile copilăriei Lui Iisus

Învață să ai mereu un zâmbet ascuns în inimă

Să spui mereu adevărul! Să faci totul cu calm. Să te rogi pentru a deveni mai bun

De ce atâta grabă să le faci pe toate astăzi?!?

Total comentarii : 0
avatar