Câteva cuvinte de folos de la Sfântul Vasile cel Mare:

 

*Nu-l invidiaţi pe cel bogat pentru averea sa, pe cel puternic pentru demnitatea sa şi pe cel înţelept pentru ştiinţa sa, căci toate acestea sunt mijloace ale virtuţii doar pentru cei care le întrebuinţează bine, fiindcă fericirea nu s ... Detalii... »

... More »

*Un om, creştin bun în sat la voi, care nu înjură, nu fură, nu fumează, duce viaţă curată cu soţia, posteşte toate sfintele posturi, lunea, miercurea şi vinerea; merge la biserică regulat, creşte copiii în frica Domnului, acela este o lumină pentru tot satul. Măi, pe cutare nu l-ai văzut niciodată în crâşmă, nu l-ai auzit vreodată înjurând, l-ai văzut totdeauna la ... Detalii... »

... More »

Care-i crucea ta? Crucea ta-i toată viața ta. Întinde mâna, că ești cruce. Și orice vei face - lucrul cel bun: că te duci la biserică - ușurezi crucea Domnului Hristos; te spovedești - ușurezi crucea Domnului Hristos; plângi pentru păcatele tale - ai ușurat crucea Domnului Hristos. Adică, n-a venit în zadar! Vedeți? Aici facem bucurie și Maicii Domnului, aici oamen ... Detalii... »

... More »

Câteva sfaturi duhovnicești de la Sfântul Cuvios Părinte Paisie Aghioritul:

 

Dumnezeu este foarte aproape de noi, dar şi la mare înălţime. Pentru ca cineva să-L "îndoaie” pe Dumnezeu, să-L facă să Se coboare şi să rămână cu el, trebuie să se sm ... Detalii... »

... More »