De multe ori pierdem toată osteneala noastră și toată fapta bună, dacă nu păzim două lucruri: mintea și limba. Că tot păcatul se începe de la minte, de la gând, și toată fapta rea se exprimă întâi prin limbă. Zice Mântuitorul că din prisosința inimii grăiește gura. Și Solomon zice: "Mai bine este a cădea de la loc înalt, decât a cădea prin limbă!"  ... Detalii... »

... More »

Fie ca un înger al Domnului, copilul meu, să îţi urmeze şi să îţi arate calea către Dumnezeu şi către mântuire! Amin! Mă rog ca Domnul să îţi dea sănătatea sufletului, căci este un mare dar al fiului, ce este dăruit doar acelor suflete ce s-au dedicat pe deplin închinării şi dragostei faţă de Dumnezeu.
Lumea atrage tinerii precum un magnet; lucruril ... Detalii... »

... More »

A venit cineva să-mi spună: ”Părinte, sunt de 20 de ani în Grecia, muncesc din greu ca să dau copiilor, să nu o ducă greu…” Serios?!? Păi, deja ți-ai distrus copiii! "Nu pune mâna, că muncește tata!"

Copilul l-ai distrus, va fi obișnuit să primească de-a gata, să o ducă bine. În popor se ... Detalii... »

... More »

- Părinte, omul acesta are tensiune. Nu ştiţi cumva vreun medicament?

- Tensiune? Ia vino aici să ţi-o cobor! (Şi zâmbind, îi prinde capul între mâini şi îl apasă, în timp ce acela stătea bucuros şi cu evlavie, primind tratamentul Stareţului asupra capului său)

- Tensiunea est ... Detalii... »

... More »